Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εγκρίθηκε το έργο BLUE MED της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε την έγκριση του ευρωπαϊκού έργου «BLUE MED», στα πλαίσια του προγράμματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την υλοποίηση των δράσεών του από 1 Νοεμβρίου 2016 και για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το BLUE MED, στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της βιώσιμης και υπεύθυνης τουριστικής ανάπτυξης στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο επιδιώκει να μελετήσει για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικότερα όσο αναφορά την λειτουργία ενάλιων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων (υποβρυχίων μουσείων) σε αρχαία ναυάγια.

Παράλληλα, θα προστατεύσει και θα αξιοποιήσει τον ενάλιο φυσικό πλούτο και την βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις λειτουργίας επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων σε συνδυασμό με τη δημιουργία κέντρων ευαισθητοποίησης των επισκεπτών και διάχυσης της γνώσης με την συνεργασία εθνικών αρχών, πανεπιστημίων, ερευνητικών ινστιτούτων, οικονομικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Ο προϋπολογισμός του είναι 2.8εκ. ευρώ και συντονιστής του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε σύνολο 14 εταίρων. Πέντε από τους συμμετέχοντες εταίρους βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ενώ οι υπόλοιποι αφορούν σε φορείς λοιπών χωρών της Μεσογείου, όπως της Ιταλίας, της Κροατίας και της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, οι συνεργαζόμενοι για την υλοποίηση του έργου εταίροι είναι οι εξής: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων- Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού της Ελλάδος, Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας, Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας, Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, Ωκεανογραφικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Επιχειρήσεων της Περιφέρειας της Murcia, Οργανισμός Dubrovnik-Neretva Περιφερειακής Ανάπτυξης DUNEA, Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή ” CAPO RIZUTTO ” της Επαρχία Cortone, Δήμος Πύλου – Νέστορος, Εθνικό Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογία – Επίβλεψη της Καμπανίας, Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις