Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι δέκα ομάδες που μπήκαν στο πρόγραμμα Be Finnovative της Εθνικής Τράπεζας

Ανακοινώθηκαν χθες οι νικητές του 1ου κύκλου επιτάχυνσης που προέκυψε από το Be Finnovative Bootcamp, το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Crowdpolicy και με την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της οικονομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών στον ευρύτερο τομέα των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και ο μετασχηματισμός τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή 10 ομάδων στις 31/10. Στις ομάδες θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες, mentoring, coaching, τεχνική υποστήριξη και Resources. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 6 μήνες.

To Be Finnovative Bootcamp ξεκίνησε την Παρασκευή 21/10. Σύμφωνα με τη διαδικασία αξιολόγησης, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους κριτές και έγινε επιλογή 25 συνολικά προτάσεων για συμμετοχή στο bootcamp.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου οργανώθηκαν 2 sprint workshops, στα οποία οι ομάδες με τη βοήθεια των μεντόρων έτρεξαν ασκήσεις design thinking, business model canvas και pitching deck. Από τις 25 ομάδες, οι 20 προχώρησαν στην τελική φάση της Κυριακής.

Be-Finovative2

Χθες, Κυριακή 23/10, το Bootcamp ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των ιδεών από τις ομάδες. Κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 7 λεπτά για να κάνει pitching της ιδέας της.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν είναι οι εξής:

ADCM: Ο ADCM (Automated Debt Clearing Mechanism) έχει σαν στόχο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αγοράζουν (από άλλες επιχειρήσεις) ή/και πουλάνε (σε άλλες επιχειρήσεις) προϊόντα ή/και υπηρεσίες. Αυτό το πετυχαίνει ανακαλύπτοντας κυκλικές αλυσίδες χρεών μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον μηχανισμό, και στην συνέχεια αφαιρώντας αυτές τις αλυσίδες χρέους από το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις, μπορούν να έχουν ακριβώς τον ίδιο κύκλο εργασιών, αλλά με πολύ μικρότερες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης.

ALLGIFTALL: Πλατφόρμα όπου μπορεί κάποιος να αγοράζει δωροκάρτες.

YAMMAS: Πλατφόρμα διαδικτυακού κεράσματος.

FINKER: Πλατφόρμα πρόβλεψης ταμειακών ροών. Εντοπίζει κενά στην προβλεπόμενη ροή χρήματος και προτείνει αιτίες και δράσεις.

Buddy: Ένα πάντα διαθέσιμο chatbot, που παρέχει πληροφορίες και εκτελεί συναλλαγές, χωρίς ο χρήστης να αναγκαστεί να φύγει από την αγαπημένη του εφαρμογή chat.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕΤΟΧΩΝ: Πλατφόρμα συλλογής στοχευμένων δεδομένων, ανάλυσή, μοντελοποίηση και προσαρμογή με σκοπό την πρόβλεψη της διακύμανσης μετοχών τεχνολογικών κολοσσών του διαδικτύου.

CROWDFUNDING: Πλατφόρμα Crowdsourcing και Equity Crowdfunding βασισμένη στην τεχνολογία Blockchain με στόχο της νέες ψηφιακές μουσικές κυκλοφορίες.

ΨΗΦ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ: Πλατφόρμα ψηφιοποίησης αξιόγραφων.

RSK: Πλατφόρμα εντοπισμού διαδικτυακής απάτης.

MINDNODES: Πλατφόρμα δημιουργίας chat bot που θα μπορεί ο πελάτης να επικοινωνεί με την επιχείρηση και να πραγματοποιεί κάποιες συναλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις