Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2,2 εκατ. λίρες χρηματοδότηση Seed για την Weengs

H αγγλική Startup με Έλληνες founders, Weengs, ανακοίνωσε χρηματοδότηση Seed ύψους 2,2 εκατ. λιρών με στόχο να επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταφορών που προσφέρει στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Η Weengs προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς πακέτων για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και αναλαμβάνει όλη την διαδικασία, συλλογής, συσκευασίας και φυσικά αποστολής.

Οι ιδρυτές της Startup είναι ο Άλεξ Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Ζωντανός οι οποίοι μέσα σε ένα έτος είδαν την εταιρεία να μεγαλώνει και να μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις, κάτι αναγκαίο για να καλυφθεί η επέκταση της υπηρεσίες σε όλο το Λονδίνο και σε άλλες πόλεις.

Alex Χριστοδούλου: «Αν επιλέγαμε την Αθήνα για την Weengs θα είχαμε αποτύχει»

Ο ενδιαφερόμενος που έχει να στείλει ένα αντικείμενο, απλά το φωτογραφίζει μέσω του σχετικού App, δίνει την διεύθυνση και ζητά τη παραλαβή. Αμέσως εμφανίζεται το κόστος, το οποίο για μικρά αντικείμενα είναι 5 λίρες, και μέσα σε μια ώρα έρχεται ο υπάλληλος της Weengs, παραλαμβάνει το αντικείμενο το οποίο πηγαίνει στις αποθήκες της εταιρείας όπου και συσκευάζεται προσεκτικά και παραδίδεται στις συνεργαζόμενες εταιρείες μεταφοράς.

Οι χαμηλές τιμές των μεταφορικών αλλά και η συσκευασία είναι τα σημεία κλειδιά της υπηρεσίας, οι οποίες θα παραμένουν χαμηλές εφόσον υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Πέρα από τους ιδιώτες η υπηρεσία απευθύνεται σε μικρούς εμπόρους και πωλητές του eBay οι οποίοι με μικρό κόστος μπορούν να έχουν μια επαγγελματική συσκευασία και αποστολή στους αγοραστές.

Η Weengs πριν ένα χρόνο είχε πάρει ιδιωτική χρηματοδότηση από τους Απόστολο Αποστολάκη, Θάνο Τριάντ και τη LocalGlobe ενώ σε αυτό το γύρο συμμετείχαν οι: Cherry Ventures, LocalGlobe, VentureFriends, Seedcamp, Ned Cranborne και Shan Frummond.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις