Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοδος της γυναικείας μουσουλμανικής επιχειρηματικότητας

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι συναντάμε όλο και περισσότερες γυναίκες στην νέα επιχειρηματικότητα, μπορεί να ο αριθμός των αντρών να είναι μεγαλύτερος ακόμα αλλά σε κάθε περίπτωση η τάση είναι ξεκάθαρη. Αυτό όμως που δεν περιμέναμε είναι να αυξηθούν οι γυναίκες μουσουλμάνες Startuppers.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Muslim Lifestyle Expo 2016, η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων από Μουσουλμάνους για Μουσουλμάνους και όχι μόνο, μια αγορά η οποία υπολογίζεται ότι κάνει τζίρους τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περίπου το 50% των Startups από Μουσουλμάνους έχει γυναίκες CEO ενώ στην έκθεση το 60% των 130 εταιρειών προέρχονται από γυναίκες οι οποίες θα επιδείξουν τα προϊόντα τους, από μη αλκοολούχα ποτά μέχρι, ευχετήριες κάρτες και χαλάκια προσευχής μέχρι Ισλαμικά παιχνίδια, ρούχα, κοσμήματα και καλλυντικά.

Όπως ανέφερε ο Tahir Mirza, ο υπεύθυνος της έκθεσης, το στερεότυπο των μουσουλμάνων γυναικών οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι και στη κουζίνα τους αρχίζει να ξεπερνιέται, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και γενικά, μια και όπως σημειώνει υπάρχουν αιτήσεις από γυναίκες απ’  όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Σύμφωνα με το Thomson Reuters, η παγκόσμια αγορά Μουσουλμανικών προϊόντων εκτιμάται να έχει τζίρο 1,8 τρισ. δολ. το 2014 o οποίος θα φτάσει τα 2,6 τρισ. δολ. το 2020!

Στο Muslim Lifestyle Expo 2016 αναμένονται πάνω από 10.000 επισκέπτες ενώ οι 160 συμμετέχουσες εταιρείες προέρχονται από πάνω από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένων των: ΗΠΑ, Κατάρ, Αυστραλία, Μαλαισία, Ινδονησία, Ινδία, Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις