Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ισραηλινό OurCrowd ανακοινώνει νέο fund 50 εκατ. δολ για τη ψηφιακή υγεία

Το OurCroud είναι ένα crowdsourced επενδυτικό κλαμπ στο Ισραήλ και ανακοίνωσε σήμερα το OurCrowd Qure με 50 εκατ. δολ. διαθέσιμα για επενδύσεις σε Startups στο χώρο της ψηφιακής υγείας.

5 με 10 εκατ. δολ. θα προέλθουν από πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του ίδιου, ο οποίος έφτασε τα 70 εκατ. δολ., και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από τους anglel investors του κλάμπ απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από άλλους επενδυτές, μη-μέλη.

Το OurCrowd Qure θα επενδύσει σε εταιρείες αρχικού σταδίου, Seed και πρώτου γύρου χρηματοδότησης και ειδικά σε προϊόντα που απευθύνονται για νοσοκομειακή χρήση.

Η πρώτη επένδυση του νέου κεφαλαίου θα είναι στην Zebra Medical Vision η οποία προσφέρει αυτοματοποιημένη ανάλυση των απεικονιστικών εξετάσεων.

Το OurCrowd Qure συνεργάζεται ήδη με το γνωστό νοσοκομείο Johns Hopkins κάτι που θα δώσει πρόσβαση στις Startup που θα επενδύσει σε κλινικές δοκιμές των προϊόντων τους.

Ο τομέας της ψηφιακής υγείας είναι αρκετά δραστήριος σε παγκόσμιο επίπεδο μια και η αξία των εταιρειών στο χώρο ξεπερνά τα 10 δισ. δολ, έχουν γίνει πάνω από 80 exits το τελευταίο έτος, ενώ η αγορά προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 220 δισ. δολ. το 2020, από τα 70 δισ. σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις