Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τίτλοι τέλους για το Rendeevoo

Με ένα συνοπτικό αλλά εξαιρετικά περιεκτικό άρθρο στο Medium ο Γιώργος – Πάρις Χριστοφοράκης, founder της υπηρεσίας dating Rendeevoo, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της υπηρεσίας.

Το Ranteevoo ήταν μια διαφορετική προσέγγιση στις υπηρεσίες dating με τους συμμετέχοντες να φτιάχνουν το προφίλ τους στην υπηρεσία, μέσω του App για iOS, και να δηλώνουν ότι είναι διαθέσιμοι για ένα ποτό. Εφόσον υπήρχε ενδιαφέρον από το άλλο μέρος, κλεινόταν το ραντεβού και προπληρωνόταν το ποτό σε πάνω από 20 συνεργαζόμενα καφέ και μπαρ.

Ιδρύθηκε το 2013 από τον Γιώργο – Πάρι Χριστοφοράκη και τον Jorn Vanysacker με κεφάλαια equity crowdfunding κυρίως μέσω Seedrs. Τον περασμένο Απρίλιο έκλεισε η τρίτη και τελευταία χρηματοδότηση στο Seedrs, ύψους 56 χιλ. λιρών.

Η υπηρεσία βγήκε σε Beta τον Μάρτιο του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες είχε πολλαπλασιάσει τους χρήστες της, φτάνοντας τους 7.000. Όλο το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα είχε εστιάσει στην επιβεβαίωση του business plan αλλά και της βιωσιμότητας και ανάπτυξης μέσα σε μια αγορά που δραστηριοποιούνται μεγαθήρια όπως το Tinder και το Badoo.

Αν κατάφεραν να εκπληρώσουν όλους τους στόχους αλλά και να κρατήσουν τον βασικό δείκτη κόστους απόκτησης πελατών σε χαμηλά επίπεδα δυστυχώς δεν βρέθηκε η απαραίτητη νέα χρηματοδότηση, ούτε κάποια ευκαιρία Exit, και δυστυχώς η ομάδα αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία της υπηρεσίας ελλείψει κεφαλαίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος – Πάρις Χριστοφοράκης: «Συνεχίζουμε τον δρόμο μας με το κεφάλι ψηλά και τις καρδιές μας ραγισμένες αλλά έτσι είναι η ζωή και πάμε για νέες περιπέτειες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις