Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AirBnB προσφέρει εμπλουτισμένους τουριστικούς οδηγούς για τους ταξιδιώτες

Η Airbnb μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας αποφάσισε να μπει και σε ένα νέο, αλλά συμβατό με τις δραστηριότητές της, τομέα. Πέρα από την διαμονή πλέον προσφέρει την ευκαιρία διασύνδεσης με τις τοπικές κοινότητες με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου και ολοκληρωμένου τουριστικού οδηγού και όχι μόνο.

Με τρία εκατομμύρια σπίτια διαθέσιμα προς κράτηση σε 191 χώρες, η Airbnb προσφέρει το μεγαλύτερο ίσως ιδιωτικό δίκτυο χώρων διαμονής σε ταξιδιώτες.

Η πλατφόρμα Trips βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς – Εμπειρίες, Σπίτια και Τοποθεσίες, με τους τομείς Πτήσεις και Υπηρεσίες να προστίθενται στο μέλλον. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει αρκετά με τη νέα υπηρεσία Google Trips στην οποία αναφερθήκαμε πρόσφατα.

Η πλατφόρμα Trips προσφέρει πρόσβαση σε τοπικές πληροφορίες, έθιμα, εκδηλώσεις και άλλα ενδιαφέροντα μέσα από περιεχόμενο προερχόμενο από άλλους ταξιδιώτες αλλά και ντόπιους με ένα τρόπο που μοιάζει με κοινωνικό δίκτυο όπως προαναφέραμε.

«Μέχρι σήμερα η Airbnb είχε να κάνει μόνο με τη διαμονή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Brian Chesky. «Σήμερα, η Airbnb εγκαινιάζει την πλατφόρμα Trips, συγκεντρώνοντας στον ίδιο χώρο τον τόπο διαμονής, το τί θα κάνουμε και τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε. Επιθυμούμε να κάνουμε το ταξίδι μαγικό ξανά, επαναφέροντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο κάθε ταξιδιού.»

Εμπειρίες

Οι εμπειρίες είναι δραστηριότητες σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες από ντόπιους ειδικούς – είτε πρόκειται για μία απλή ενέργεια, όπως ένα εργαστήριο ξιφασκίας Σαμουράι, είτε για μία καθηλωτική εμπειρία πολλών ημερών, όπως η εκμάθηση και η οδήγηση κλασικών αυτοκινήτων στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Οι εμπειρίες προσφέρουν πρόσβαση σε κοινότητες και τόπους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συναντούσαμε, όπως το κυνήγι τρούφας στην Τοσκάνη ή μια περιήγηση στην εναλλακτική μουσική σκηνή του Λονδίνου.

Η πλατφόρμα Trips ξεκινά με περίπου 500 Εμπειρίες σε 12 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι, το Ντιτρόιτ, η Αβάνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φλωρεντία, το Ναϊρόμπι, το Κέιπ Τάουν, το Τόκιο, η Σεούλ και φυσικά η Αθήνα. Από σήμερα, οι οικοδεσπότες στις παραπάνω πόλεις (και σύντομα σε άλλες 39) ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν την Εμπειρία τους.

Μια σειρά από Εμπειρίες θα είναι επίσης διαθέσιμες, σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που βοηθούν τοπικές κοινότητες. Στο Ντιτρόιτ, για παράδειγμα, ο Khali Sweeney μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ των έσω το γυμναστήριο πυγμαχίας του, το Downtime Boxing Gym, το οποίο προσφέρει στα παιδιά της περιοχής ένα πρόγραμμα απασχόλησης μετά το σχολείο, με υγιεινά σνακς, χρόνο για μελέτη και μαθήματα πυγμαχίας.

Τοποθεσίες – Οδηγοί – Συναντήσεις και Audio Walks

Η πλατφόρμα Trips ζωντανεύει τοποθεσίες μέσα από τους ανθρώπους που μένουν εκεί, με τις προτάσεις των εκατοντάδων χιλιάδων οικοδεσποτών της Airbnb, εκείνων που γνωρίζουν καλά τη γειτονιά τους ή ασκούν επιρροή στο συγκεκριμένο τόπο, και αποτελεί μία εναλλακτική λύση στους τουριστικούς οδηγούς που κατευθύνουν τους ανθρώπους στα ίδια μέρη.

Με τους Οδηγούς Insider, η Airbnb εντόπισε τους ειδικούς σχετικά με τον πολιτισμό του κάθε τόπου και τους γνώστες της γειτονιάς για να συστήνουν τους κρυμμένους θησαυρούς μέσα στην πόλη τους. 100 Οδηγοί Insider θα είναι διαθέσιμοι για λανσάρισμα σε έξι πόλεις – Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Αβάνα, Ναιρόμπι, Ντιτρόιτ και Σεούλ – με περισσότερες να ακολουθούν.

Όπως οι Οδηγοί Insider, οι Τοποθεσίες περιλαμβάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικές συστάσεις από τους οικοδεσπότες της Airbnb, προτείνοντας τον αγαπημένο τους κρυμμένο θησαυρό στη γειτονιά τους, από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι πάρκα και άλλα τοπικά αξιοθέατα. Επίσης η συνεργασία με την πλατφόρμα κράτησης εστιατορίων Resy θα καταστήσει δυνατό να πραγματοποιούνται στο μέλλον κρατήσεις τραπεζιών σε εξαιρετικά τοπικά εστιατόρια απευθείας μέσω της εφαρμογής Airbnb.

Η Airbnb έχει επίσης επιτύχει μία αποκλειστική συνεργασία με τη Detour για να προσφέρει πρόσβαση σε βιωματικές audio περιηγήσεις οι οποίες θα είναι αρχικά διαθέσιμες για το Λος Άντζελες, με το Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκιο και τη Σεούλ να ακολουθούν την άνοιξη του 2017.

Με την πλατφόρμα Trips, η Airbnb επιθυμεί επίσης να κάνει το ταξίδι πιο κοινωνικό, βοηθώντας χιλιάδες χρήστες της Airbnb να συνδεθούν σε μία πόλη σε οποιαδήποτε δεδομένη βραδιά. Συναντήσεις μέσα σε Τόποθεσίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να φιλοξενούν μεμονωμένες ή επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις για τους φιλοξενούμενους της Airbnb και θα επιτρέψουν στους ντόπιους να συνδεθούν μεταξύ τους.

Και στο μέλλον, κρατήσεις

Το Trip Itinerary είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που συγκεντρώνει σε ένα απλό χρονοδιάγραμμα όλα όσα ο ταξιδιώτης χρειάζεται να ξέρει, με τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εύκολα κράτηση και να προσθέσει Εμπειρίες ή πράγματα για να κάνει. Με την πάροδο του χρόνου αυτή η δυνατότητα θα εξελιχθεί, βασιζόμενη στη μηχανική μάθηση, έτσι ώστε να προτείνει δυναμικά εξατομικευμένες και σχετικές (π.χ με βάση την τοποθεσία) προτάσεις κατά τη διάρκεια ενός Ταξιδιού. Απώτερος σκοπός της Airbnb είναι να καλύψει κάθε πτυχή του ταξιδιού, καθιστώντας το εξίσου εύκολο και μαγικό από την αρχή έως το τέλος.

Πιστοποίηση Ταυτότητας, έλεγχος για τους οικοδεσπότες;

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας Trips συμπίπτει με την καθιέρωση μιας νέας διαδικασίας ελέγχου που θα χρησιμοποιεί η Κοινότητα Εμπειριών της Airbnb. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες θα κληθούν να σκανάρουν ένα επίσημο έγγραφο πιστοποίησης (για παράδειγμα διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) και στη συνέχεια να βγάλουν μία απλή φωτογραφία selfie. Αφού η ταυτότητα επικυρωθεί, η ταυτότητα και η selfie θα εξεταστούν για να επιβεβαιωθεί ότι και οι δύο φωτογραφίες που εμφανίζονται ταιριάζουν. Αυτό το νέο βήμα πιστοποίησης της ταυτότητας είναι απαιτούμενο από όλους τους χρήστες των Εμπειριών και είναι επίσης υπό δοκιμή για τις κρατήσεις διαμονής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις