Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

60 εκατ. δολ. απο την Panasonic στο ρομπότ που διπλώνει ρούχα

Ίσως θα έχετε διαβάσει για τη συσκευή – ρομπότ Laundroid, η οποία διπλώνει τα πλυμένα και στεγνωμένα ρούχα, προφανώς πρέπει να λειτουργεί καλά και να υπάρχει αγορά για αυτή αν κρίνουμε από την επένδυση 60 εκατ. δολ. της Panasonic στην Seven Dreamers.

H Ιαπωνική Seven Dreamers σχεδιάζει πρωτότυπα και ξεχωριστά προϊόντα και σκοπεύει να βγάλει το Laundroid στην αγορά μέσα στο 2017. Η συσκευή έχει τις διαστάσεις ενός ψυγείου με τον χρήστη να τοποθετεί τα καθαρά ρούχα σε ένα μεγάλο συρτάρι. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα σύστημα ρομποτικής, οπτικής αναγνώρισης και υπολογιστικής μάθησης και μπορεί, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, να διπλώσει ένα πουκάμισο σε 10 λεπτά αλλά και παντελόνια, μπλουζάκια, φούστες, σορτσάκια κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι ξοδεύουμε 9.000 ώρες για να τακτοποιούμε και να διπλώνουμε τα ρούχα μας και από αυτή τη σπατάλη χρόνου θέλει να μας απαλλάξει η Seven Dreamers.

Εκτός από Laundroid, η Seven Dreamers μαζί με την Panasonic σχεδιάζει άλλο ένα πιο ολοκληρωμένο μοντέλο το οποίο θα αναλαμβάνει και το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων μαζί φυσικά με τη τακτοποίηση και το δίπλωμα. Βέβαια αυτή η συσκευή δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν το 2019.

Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες ότι η Panasonic χρηματοδότησε μόνο το 10% της συνολικής επένδυσης αναλογιζόμαστε ότι το δίπλωμα των ρούχων από ρομπότ είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία. Εκτός της Panasonic και η μεγάλη εταιρεία Daiwa House συμμετέχει στο project.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις