Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

500 εκατ. ευρώ απο την ΕΕ για επενδύσεις broadband

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσαν ένα νέο ταμείο 500 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτήσει έργα ευρυζωνικών υποδομών για γρήγορο Internet και άλλες εφαρμογές σε περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου απουσιάζουν αυτές οι υποδομές.

Το Connecting Europe Broadband Fund όπως θα λέγεται το ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από 100 εκατ. ευρώ από την Γερμανική τράπεζα KfW Bankengruppe, την Ιταλική Cassa Depositi e Prestiti, την Γαλλική Institution Caisse des depots et consignations ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεισφέρει με 100 εκατ. ευρώ στο αρχικό κεφάλαιο.

Από το 2017 έως το 2021 το Connecting Europe Broadband Fund θα επενδύει από 1 έως 30 εκατ. ευρώ σε 7 έως 12 επενδυτικά σχέδια κάθε χρόνο σε 20 χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών με τοπικά επενδυτικά σχήματα τα οποία αναμένεται ότι θα προσελκύσουν και άλλα κεφάλαια. Αναμένεται να επενδυθούν 1 με 1,7 δισ. συνολικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε άλλο ένα επενδυτικό πλάνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ονομασία WIFI4EU το οποίο θα προσφέρει υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα σε πάνω από 6.000 κοινότητες σε όλη την Ευρώπη όπου δεν υπάρχουν καλές τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Οι αιτήσεις για το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τα μέσα του 2017.

Τέλος, στα πλάνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τουλάχιστον μια μεγάλη πόλη σε κάθε μέλος της Ε.Ε. να έχει αναπτύξει δίκτυο 5G έως το 2020 και μέχρι το 2025 να έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα δίκτυα 5G σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα η Επιτροπή θέλει να κάνει το ρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με τις τηλεπικοινωνίες σαφώς πιο ευέλικτο και ελκυστικό για τις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν για υποδομές τόσο σε κάθε χώρα μέλος αλλά και σε πολλές χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις