Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Βουλγαρικό LAUNCHub Ventures θα επενδύσει 18 εκατ. ευρώ σε Seed Startups στην ΝΑ Ευρώπη

To LAUNCHub Ventures είναι ένα Seed και Pre-Seed VC με έδρα τη Σόφια και μόλις έκλεισε τη δεύτερη προσέλκυση κεφαλαίων ύψους 18 εκατ. ευρώ την οποία θα χρησιμοποιήσει για επενδύσεις σε Startups αρχικού σταδίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και φυσικά στη Βουλγαρία.

Το VC ιδρύθηκε το 2012 και ο πρώτος γύρος του ήταν 9 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις που πραγματοποίησε ήταν κυρίως pre-seed έως 200.000 ευρώ, ένα επίπεδο επενδύσεων πολύ κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Μαζί με το VC Eleven πρόσφεραν χρηματοδοτήσεις σε βουλγαρικές Startups αρχικού σταδίου και μέσω προγραμμάτων JEREMIE. Με τα νέα κεφάλαια το LAUNCHub θα επεκταθεί στις χρηματοδοτήσεις Seed με ποσά από 300.000 έως 700.000 ευρώ τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 εκατ. ανά εταιρεία.

Τα κεφάλαια προήλθαν από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζονται με το πρόγραμμα Fund Of Funds ή κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Από τους υπόλοιπους χρηματοδότες ξεχωρίζουν οι ιδρυτές της Telerik, του μεγαλύτερου Exit στην Βουλγαρία το 2014.

Από τις Startups που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από τη LAUNCHub ξεχωρίζει η Fite, η οποία προσφέρει τηλεοπτικούς αγώνες πάλης, η Cloudpipes, η οποία προσφέρει διασύνδεση πολλών υπηρεσιών cloud και η Doctrina η οποία συνδέει φαρμακεία με φαρμακευτικές εταιρείες.

H τελευταία επένδυση είναι στην HiCharlie, η οποία έχει την έδρα της στις ΗΠΑ αλλά έχει δυο Βούλγαρους ιδρυτές, πρόκειται για ένα chatbot διαχείρισης προσωπικών οικονομικών δεδομένων και συναλλαγών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις