Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H TomTom εξαγοράζει την Autonomos

Οι εταιρείες χαρτών παίζουν και θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη νέα γενιά υπηρεσιών μετακινήσεων αλλά και στην αυτόνομη οδήγηση με πρόσφατο παράδειγμα την εξαγορά της HERE από τους τρεις μεγάλους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η ολλανδική TomTom είναι ένας από τους μεγάλους παίκτες στους ψηφιακούς χάρτες και τα συστήματα πλοήγησης – GPS και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Uber και η Apple. Η αυτόνομη οδήγηση βασίζεται πλήρως σε έξυπνους χάρτες με πλούσιες πληροφορίες οπότε η εξαγορά της Γερμανικής Autonomos από την TomTom είναι αναμενόμενη και λογική.

Η Startup από το Βερολίνο ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα επιστημόνων στους τομείς των υπολογιστών και της Τεχνητής Νοημοσύνης και προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων από την αυτόνομη οδήγηση μέχρι συστήματα ασφάλειας και βοήθειας στα αυτοκίνητα.
Η Autonomos έχει συνεργαστεί σε διάφορα project και διαγωνισμούς με πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες αλλά και συμβουλευτικά στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης και ήδη έχει βγάλει δοκιμαστικά αυτόνομα οχήματα στους δρόμους του Βερολίνου, αυτόνομα ταξί αλλά και τεχνολογίες ελέγχου των αυτοκινήτων μέσω του εγκεφάλου μας, μέσω της κίνησης των ματιών κ.α.

Η Autonomos στην ουσία λειτουργούσε με τους δικούς της πόρους μέχρι και την εξαγορά δεχόμενη μικρές επενδύσεις και θα παραμείνει στο Βερολίνο και θα λειτουργεί σαν ένα τμήμα R&D της TomTom, συνεχίζοντας τις υπάρχουσες εμπορικές δραστηριότητές της και συνεργασίες.

Η TomTom μετά την εξαγορά αυτή αποκτά ακόμα περισσότερη τεχνογνωσία στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις και θα παίξει σημαντικό ρόλο σαν παροχέας λύσεων και όχι μόνο μέσων των χαρτών υψηλής ανάλυσης που χρειάζονται τα αυτόνομα οχήματα για να μετακινηθούν με ασφάλεια και με υψηλές ταχύτητες.
Στο πρόσφατο Paris Motor Show η TomTom ανακοίνωσε ότι οι χάρτες υψηλής ανάλυσης (HD) που προσφέρει σε συνδυασμό με το σύστημα τοπικής πληροφόρησης, RoadDNA, καλύπτουν 206.203 χιλιόμετρα σε Γαλλία, Γερμανία και Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις