Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απευθείας προσωπικές πληρωμές μέσω PayPal.Me

Το PayPal δεν ήταν δυνατόν να μείνει εκτός των απευθείας πληρωμών, Peer-to-Peer όπως λέγονται, προσθέτοντας άλλο ένα μέσο μεταφοράς χρημάτων και μικροποσών μεταξύ φίλων, γνωστών αλλά και στους επαγγελματίες και στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μέσω της υπηρεσίας PayPal.Me

Παρόμοιες υπηρεσίες απευθείας πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων ήδη προσφέρει το Viva Wallet, η Eurobank μέσω της υπηρεσίας Pay A Friend κ.α.

Όπως και επιβεβαίωσε η σχετική έρευνα της PayPal Money Habits Study σχετικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των ανθρώπων όσον αφορά στα χρήματα και τις επιλογές ψηφιακών πληρωμών, αποκάλυψε ότι αποτελούν μείζον πρόβλημα οι πληρωμές μικροποσών που έχουν προκύψει από δανεισμό για την κάλυψη καθημερινών απλών εξόδων, όπως για παράδειγμα, διάφορα πρόχειρα ψώνια, η βενζίνη ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Από τη μελέτη αυτή διαπιστώθηκε ότι παρότι τα μετρητά εξακολουθούν να αποτελούν τον βασιλιά των πληρωμών, οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών βρίσκονται σε σταθερή άνοδο. Οι
P2P (peertopeer) πληρωμές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την εξόφληση μικρών οφειλών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της PayPal οφείλονται διεθνώς σε ενήλικες πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό αυτό αφορά μικρής αξίας απλήρωτα χρέη από συγγενείς και φίλους με την υπηρεσία PayPal.Me να στοχεύει αυτό το κοινό

Το PayPal.Me καθιστά την συγκέντρωση χρημάτων από μια ομάδα ατόμων εξίσου εύκολη με το να ζητήσουμε χρήματα από ένα μεμονωμένο πρόσωπο. Είναι πιο γρήγορο από μια επιταγή, πιο απλό από ένα έμβασμα και η επιλέξιμη συναλλαγή καλύπτεται από το Πρόγραμμα Προστασίας Καταναλωτή της εταιρείας.

PayPalMe2

Πως λειτουργεί

Στη πράξη εκδίδεται ένας σύνδεσμος που μπορούμε να προσωποποιήσουμε με το δικό μας ονοματεπώνυμο ή το όνομα της εταιρείας μας και να τον στείλουμε σε γκρουπ φίλων, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους πελάτες μας προκειμένου να πληρωθούμε τάχιστα.
Λειτουργεί σε κάθε συσκευή, με όποιον τρόπο επικοινωνίας και να επιλέξουμε – σε μήνυμα, email, instant messenger, post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, blog ή στο διαδίκτυο.
Σε περίπτωση που ένας φίλος, συγγενής ή πελάτης δεν είναι ένας από τους σχεδόν 200
εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της PayPal, μπορεί να κάνει εγγραφή σε λίγα μόλις λεπτά.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες πληρωμών P2P, το PayPal.Me είναι τώρα άμεσα διαθέσιμο σε συνολικά 52 νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Με το PayPal.Me, οι παραλήπτες απλώς κάνουν κλικ στο link και συνδέονται στην PayPal για να πληρώσουν με χρήση του υπολοίπου της PayPal, του τραπεζικού λογαριασμού ή των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών.
Η
PayPal δεν κοινοποιεί τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των μερών της συναλλαγής ενώ επιπλέον, παρέχεται 100% κάλυψη για οποιεσδήποτε μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις