Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι λέει το OpenFund για την εξαγορά του Taxibeat από τη Daimler

Η Taxibeat ιδρύθηκε και έλαβε την πρώτη της χρηματοδότηση το 2011 από το Openfund. Έξι χρόνια μετά, η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά της από την Daimler, σημειώνοντας ταυτόχρονα την τρίτη επενδυτική “έξοδο” του Openfund.

Η Taxibeat αποτέλεσε πρότυπο για μια γενικά Ελλήνων επιχειρηματιών που αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους startup, επεσήμανε ο Γιώργος Κασσελάκης, εταίρος του Openfund.

OpenFund_Founders_01

Με το ποσό των 45.000 ευρώ από το Openfund, ο ιδρυτής Νίκος Δρανδάκης έχτισε την αρχική ομάδα που κατάφερε να προσελκύσει πλήθος οδηγών, επιβατών και κορυφαίων αξιολογήσεων. Το Openfund αποτέλεσε τον πρώτο από σειρά επενδυτών που ακολούθησαν αρκετά αργότερα, συμμετέχοντας με κεφάλαιο που επέτρεψε στην εταιρεία να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού. Σήμερα, η εταιρεία έχει ηγετική θέση στην Αθήνα και τη Λίμα του Περού.

Η επιτυχία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον ιδρυτή και την ομάδα της Taxibeat, είμαστε πεπεισμένοι πως ακολουθούν περισσότερες, ανέφερε ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του Openfund.

Στα χρόνια που ακολούθησαν και αφού αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό, η Taxibeat υπήρξε πρότυπο, εμπνέοντας μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιχειρηματιών να ξεκινήσει τη δική του Startup. Το ελληνικό οικοσύστημα του τεχνολογικού επιχειρείν μοιάζει σήμερα περισσότερο ώριμο από ποτέ και περισσότερες προσπάθειες αναμένεται να αποφέρουν καρπούς σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις