Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 19 εκατ. δολ. για τη Βραζιλιάνικη FintTech Creditas

Το ποσό των 19 εκατ. δολαρίων κατάφερε να εξασφαλίσει η Creditas Soluções Financeiras, μια βραζιλιάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του FintTech και πιο συγκεκριμένα στα καταναλωτικά δάνεια. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην εταιρεία να παράσχει δάνεια έναντι του 1/4 της τιμής που παρέχουν οι τοπικοί δανειστές.

Η εταιρεία είχε εξασφαλίσει τον περασμένο Ιούνιο χρηματοδότηση 7,5 εκατ. δολ.  Στον νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας με έδρα το Σάο Πάολο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι World Bank’s International Finance Corp, ο FintTech βραχίονας της Naspers Ltd και οι Redpoint, η οποία συμμετείχε και στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο.

Η Creditas, που απασχολεί 120 εργαζομένους, χρησιμοποιεί ένα σύστημα πιστοληπτικής διαβάθμισης προκειμένου να προσφέρει χαμηλότερα δάνεια κατά το ήμισυ ή το ¼ της τιμής που θα πλήρωναν σε τράπεζες. Οι δανειστές στη Βραζιλία πληρώνουν κατά μέσο όρο 190% σε επισφαλή δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Το σύστημα της Creditas επιτρέπει στους δανειστές να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους σαν εγγύηση. Τα δάνεια χρηματοδοτούνται με τη χρήση κεφαλαίου από τους επενδυτές ή με άλλα παραδοσιακά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας του FintTech βρίσκει άνθιση και στη Βραζιλία. Στο πλαίσιο αυτό δύο μήνες νωρίτερα, η FintTech Nubank με την πιστωτική της κάρτα, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολ. Της επένδυσης ηγήθηκε μεταξύ άλλων και η Redpoint.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις