Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με τις έξυπνες διασυνδεδεμένες κοινωνίες στο επίκεντρο η Intracom Telecom στο MWC

Δυο  είναι οι πυλώνες, σύμφωνα με στελέχη της Intracom Telecom, πάνω στους οποιους μπορεί να δημιουργηθούν οι έξυπνες διασυνδεδεμένές κοινωνίες: η δημιουργία δικτύων κινητων επικοινωνίων και η παροχή λυσεων για έξυπνη πόλη.

Στο κομμάτι των υποδομών δικτύων η εταιρεία παρουσιάζει φέτος μεταξύ άλλων το ασύρματο ράδιοσύστημα προηγμένου και αμιγώς εξωτερικού τύπου, υψηλής χωρητικότητας, (UltraLink -GX80), το οποίο λειτουργεί σε Millimetre-Wave συχνότητες και παρέχει συγκρίσιμη απόδοση με λύσεις οπτικής ίνας με χαμηλότερο όμως κόστος επένδυσης. Οι ταχύτητες που επιτυγχάνει φθάνουν έως και 10 Gbit/s και ανταποκρίνεται πληρως στην απαίτηση για χωρητικότητα των δικτύων μετάδοσης 4G+ αλλά και των μελλοντικών αναγκών σε fronthaul δικτύων 5G.

Στον τομεα των λυσεων για έξυπνες πόλεις η Intracom Telecom παρουσιάζει την ενοποιημένη λύση Internet of Things (IoT) για τη διαχείριση και δημιουργία εσόδων για φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα. Οι λύσεις αφορούν στην έξυπνη διαχείριση στάθμευσης, στην υλοποίηση έξυπνου φωτισμού, στην έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και στην παρακολούθηση του περιβαλλοντολογικού θορύβου.

Η IoT πλατφόρμα της Intracom Telecom, οπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, αξιοποιεί μία σειρά από IoT εργαλεία επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ αισθητήρων και συσκευών για την διαχείριση και αξιοποίηση πολλαπλών υπηρεσιών. Τα παραπάνω, ελέγχονται μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα κεντρικής διαχείρισης, προσφερόμενη με έναν φιλικό τρόπο στον διαχειριστή της.

Στη φωτογραφία ο Αλέξανδρος Ταρνάρης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Intracom Telecom.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις