Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με αυξημένη δυναμική το Ελληνικό Περίπτερο στο MWC

Με πολύ ενδιαφέρον συνεχίζεται η παρουσία του του ελληνικού οικοσυστήματος στο Mobile World Congress.

Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου την οποία υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Γιανναράκης, όπου και την ενημέρωσε για την Ελληνική Αποστολή και την εν γένει ελληνική παρουσία στην έκθεση, τις εταιρίες και τους στόχους και τη σημασία της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους επιχειρηματικούς φορείς τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν την Έκθεση, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή Συνεργειών του Mobile World Capital, οργανισμός ο οποίος αποτελεί σύμπραξη του Δήμου Βαρκελώνης, της Περιφέρειας της Καταλωνίας του GSMA με την υποστήριξη φορέων καινοτομίας, Juan M. Baselga Iturzaeta, κατά την οποία ενημερώθηκε σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιτυχημένης διοργάνωσης σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των ΜΜΕ και των νέων.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι: “στοχεύουμε στην εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσία και συμμετοχή της Αττικής σε συνέδρια και συναντήσεις, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο, εδώ στη Βαρκελώνη. Δεν πρόκειται για μια αποσπασματική συμμετοχή. Αλλά για συνειδητή επιλογή, η οποία εντάσσεται σε σειρά παρουσιών της Αττικής και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις με το ίδιο αντικείμενο. Γιατί είτε πρόκειται για τη Βαρκελώνη είτε για το Τελ Αβίβ ή το Ελσίνκι, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η ενσωμάτωση των απαραίτητων γνώσεων και της εμπειρίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε επιλέξει τη συνέργεια με τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Γιατί μόνο μέσα από τέτοιου είδους συνέργειες, όπως για παράδειγμα με το Enterprise Greece και το ΕΒΕΑ, μπορούμε να ωφεληθούμε πλήρως από εκδηλώσεις σαν αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ, στη Βαρκελώνη“.

periptero1emea

Ο Χάρης Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Επικεφαλής Σύμβουλος, Μέντορας & Εκπαιδευτής της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Athens Start-up Business Incubator) επεσήμανε: “Η παρουσία του ΕΒΕΑ και της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) στο MWC είναι πολύ δυναμική. Η εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αποδίδει καρπούς. Συμμετέχουμε με δυο πολλά υποσχόμενες ομάδες και αναμένουμε αρκετές επιτυχίες από τις επαφές και τις επισκέψεις που είχαν στο ελληνικό περίπτερο, που μεγάλη φροντίδα οργάνωσε άψογα ο ΣΕΚΕΕ“.

Ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής, Βαγγέλης Αντωνιάδης, δήλωσε: “5η χρονιά στο MWC η Ελλάδα με 25 εταιρείες, πάμε πολύ καλά από άποψη ωριμότητας, συναντήσεων και περιεχομένου. Η Ελλάδα έχει τεχνολογία και αυτές οι εκθέσεις είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να το αποδείξουμε. Έχουμε μαζί μας 7 νέες start up εταιρίες οι οποίες ήρθαν και απέκτησαν πολύ μεγάλη εμπειρία για το τι είναι ανταγωνισμός και εξελίξεις. Και ξεκινάμε τις προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά“.

Η τρίτη μέρα χαρακτηρίστηκε από σημαντικές συναντήσεις της αποστολής, όπως με το Invest in Madrid που επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, με επισκέψεις στα εθνικά περίπτερα Γαλλίας και ΗΠΑ, αλλά και σημαντικούς οργανισμούς και εταιρίες στο χώρο των smart cities.

Το γεγονός της ημέρας όμως, ήταν, όπως και κάθε χρόνο, η εκδήλωση-θεσμός πλέον για τους συμμετέχοντες στο MWC, το Taste the Greek Spirit Party. Αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που προσέφερε η ERGON, τσίπουρο Δεκαράκι και Ούζο Πλωμαρίου προσφέρθηκαν στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου και έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα την Έκθεση. Είναι η καθιερωμένη αφορμή συνεύρεσης όλων των Ελλήνων που παρευρίσκονται στην Έκθεση και είναι πάνω από 100 κάθε χρόνο αλλά και δικτύωσης μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους εκθέτες και συμμετέχοντες.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Going Up, M-Stat, Motivian, Parkguru, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Warply, Viva wallet, egg.

Η συμμετοχή στο MWC 2017 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας, και Μεγάλο Xορηγό την Eurobank.

Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και  τελεί υπό την αιγίδα της  Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του  Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υποστηρικτής της Ελληνικής Αποστολής είναι η  Περιφέρεια Αττικής , το Viva Nest, το egg και η Viva Wallet.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις