Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Allianz X: Ο εταιρικός επιταγχυντής όπως πρέπει να είναι!

Γνωρίσαμε την Allianz X στο 4YFN στην Βαρκελώνη και εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από την παρουσία της στην εκδήλωση αλλά από το τρόπο που δουλεύει και τις Startups που βγήκαν ήδη στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρικού accelerator και όχι μόνο.

AllianzX2
Πρόκειται για μια θυγατρική εταιρεία της γνωστής ασφαλιστικής Allianz η οποία προσφέρει ένα εντατικό πρόγραμμα 100 ημερών επιχειρηματικής ανάπτυξης με τους επιχειρηματίες να δουλεύουν εντατικά μαζί με τα 22 στελέχη της Allianz X, με μισθό, κάτι μη αυτονόητο για τα ελληνικά δεδομένα, μπαίνοντας και αυτοί ουσιαστικά στην ομάδα της.

Οι επιχειρηματίες έχουν πρόσβαση στους πόρους του ομίλου της Allianz η οποία φυσικά και επωφελείται άμεσα και έμμεσα από αυτή την μεγάλη επένδυση. Πρώτα απ’ όλα η μεγάλη ασφαλιστική αποκτά πρόσβαση σε επιχειρηματικές τεχνολογίες και ιδέες αιχμής που συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλλά και μένει μέσα στη κούρσα της ψηφιακής επανάστασης που έρχεται και στο InsurTech.

digital-health-AllianzX_02_702x336
Οι τομείς που εστιάζει η Allianz X είναι οι: Αυτοκίνηση και διασύνδεση, Kτηματομεσιτικά, Ασφάλειες και Διαχείριση Κεφαλαίων, Ψηφιακή Υγεία, Ανάλυση δεδομένων και Κυβερνοασφάλεια. Σημειώνεται πως όλοι οι συγκεκριμένοι τομείς είναι μέσα στον “πυρήνα” των βασικών ασχολιών της Allianz.

Δεν υπάρχει περιορισμός στις επιχειρηματικές ιδέες και το υπόβαθρο/προφίλ των ιδρυτών των νέων εταιρειών αρκεί η ιδέα να είναι καλή ενώ δίνεται έμφαση και στην προσωπικότητα του επιχειρηματία ο οποίος συνήθως είναι μόνος του αλλά δεν αποκλείονται και οι ομάδες.

Εκτός από τον μισθό, την υποστήριξη και το mentoring, σε όλα τα μήκη και πλάτη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, μετά την εντατική υλοποίηση της ιδέας των 100 ημερών γίνεται αξιολόγηση για το πως θα προχωρήσει επιχειρηματικά το project.

Προσφέρεται χρηματοδότηση έως 3 εκατ. ευρώ από την Allianz, με την Startup να γίνεται στην ουσία μέλος του ομίλου και να βγαίνει αυτόνομη στην αγορά σαν Spin-off.

Εφόσον η Startup πάρει το δρόμο του Spin-off, ιδρύεται η εταιρεία στο Μόναχο, όπου βρίσκεται η έδρα της Allianz X, και ο επιχειρηματίας παραμένει άλλο ένα χρόνο στα γραφεία του Accelerator πριν αυτονομηθεί πλήρως.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Allianz X είναι ανοικτό και για προτάσεις από ελληνικές ομάδες!

Το παράδειγμα της Abracar

H Abracar είναι ένα Spin-off του AllianzX και προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων ιδιωτών η οποία αναλαμβάνει τα πάντα στην όλη διαδικασία, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, προσφέροντας ένα επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην όλη διαδικασία.

abracar_02_702x336
O ενδιαφερόμενος πωλητής δίνει on-line όλα τα στοιχεία για το αυτοκίνητο που θέλει να πουλήσει και ακολούθως η Abracar αναλαμβάνει τη φωτογράφηση, τον τεχνικό έλεγχο, την δημιουργία των αγγελιών, την επικοινωνία με τον αγοραστή ενώ προσφέρει χρηματοδότηση αλλά και εγγύηση στο όχημα.

Άλλες Startups του AllianzX

Fairfleet: Ένα marketplace πιλότων drones οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες για εναέριες καταγραφές, ελέγχους, φωτογραφήσεις κ.λπ.

Bodylabs: Μια εφαρμογή παρακολούθησης της σωματικής μας υγείας και ευεξίας.

Milebox: Μια εφαρμογή παρακολούθησης των οδηγικών συνηθειών με στόχο την εκπαίδευση των οδηγών αλλά και την μείωση των ατυχημάτων και των τιμών των ασφαλειών αυτοκινήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις