Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολές χρημάτων μέσω Gmail στα Smartphones με Android

Οι messengers πάνε να εξελιχθούν σε βασικό κομμάτι της ψηφιακής και κανονικής ζωής μας μια και είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας μας με φίλους, γνωστούς και συνεργάτες και είναι εξαιρετικά εύχρηστοι και πλούσιοι σε δυνατότητες πλέον.

Στις πληρωμές μέσω Smartphones εξελίσσονται επικές μάχες σε όλο τον πλανήτη για την επικράτηση τόσο στις αυτόνομες εφαρμογές όσο και μέσω messengers και chatbots. Για την ακρίβεια στην Κίνα η μάχη έχει κριθεί μια και το WeChat κάνει τα πάντα συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως πληρωμών.

send-money-blog-v2

Στην Αμερική Google, Apple, Facebook, PayPal, Venmo, Square, Snapchat προσφέρουν διάφορες λύσεις μεταφορών χρημάτων και πληρωμών άμεσα ή έμμεσα μέσω chatbots σε φίλους, με την Google να έχει ενσωματώσει το Google Wallet στο Gmail στο Web εδώ και και μερικά χρόνια.

Επειδή η Google έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα messengers και μέχρι να δούμε αν το Google Allo καταφέρει να κάνει κάτι, αποφάσισε να καταφύγει στο «βαρύ πυροβολικό» του Gmail στο Android αρχικά, και μόνο στις Η.Π.Α., για αποστολές χρημάτων χωρίς να χρειαστεί εγκατάσταση κάποιας άλλης εφαρμογής και στους δυο χρήστες, με τον παραλήπτη μάλιστα να μπορεί να εισαγάγει τον τραπεζικό του λογαριασμό για άμεση λήψη των χρημάτων.

Περιττό να αναφέρουμε ότι το Gmail στα Smartphones έχει τεράστια βάση χρηστών και γίνεται ένας σοβαρός ανταγωνιστής για όλους, αλλά πρέπει να δούμε αν θα κερδίσει τους χρήστες στις καθημερινές πληρωμές και μεταφορές χρημάτων σε εστιατόρια και καφέ που μοιράζεται ο λογαριασμός για παράδειγμα

Στην Ελλάδα οι λύσεις για μεταφορές χρημάτων μέσω email ή App ή Facebook προσφέρει η Viva Wallet, η Eurobank μέσω της υπηρεσίας Pay a Friend, η Πειραιώς μέσω της εφαρμογής «Λεφτά στο λεπτό»,  η Alpha προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής μέχρι 50 ευρώ στις επαφές μας στο Smartphone μέσω της υπηρεσίας Alpha Quick Transfer ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει το i-Bank Pay.

Θα επανέλθουμε στο θέμα με μια ευρεία δοκιμή όλων αυτών των υπηρεσιών.

claim-money-v2

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις