Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι προτιμήσεις των Developers σε όλο τον κόσμο για το 2017

Απο το 2011 το Stack Overflow πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη ίσως έρευνα για τις απόψεις και προτιμήσεις των developers σχετικά με τις αγαπημένες τους γλώσσες προγραμματισμού, τις εργασιακές τους προτιμήσεις και πολλές άλλες σχετικες παραμέτρους. 64.000 συμμετείχαν φέτος δίνοντας αρκετά και ενδιαφέροντα στοιχεία και δεδομένα για τον συγκεκριμένο χώρο.

Μερικά γενικά συμπεράσματα είναι ότι το 11% των developers βρήκαν εργασία μέσα στο πρώτο χρόνο που έμαθαν να γράφουν κώδικα ενώ το 37% σε έως 4 χρόνια μετά την εκπαίδευσή τους.
Μόνο το 13% ψάχνουν ενεργά για νέα εργασία αλλά το 75% ενδιαφέρονται για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Το 53% εκτιμούν την δυνατότητα απομακρυμένης εργασίας σε μια νέα θέση με το 64% να δουλεύουν απομακρυσμένα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα ενώ η πλειοψηφία των developers θεωρούν ότι δεν πληρώνονται όσο θα έπρεπε.
Οι καλύτεροι μισθοί βρίσκονται στις Η.Π.Α. ενώ ένας μέσος μισθός είναι γύρω στα 77.000 δολ.

Το 73% είναι web developers, οι περισσότεροι Full stack και ακολουθούν, με σαφώς μικρότερα ποσοστά, οι προγραμματιστές εφαρμογών για υπολογιστές, για κινητά, με το 65% να είναι για Android, και για βάσεις δεδομένων.

To 89% είναι άντρες και το 8% γυναίκες, λευκοί κατά 74% με το 42% να έχει πτυχίο πανεπιστημίου, το 21% μεταπτυχιακό και το 16% δςν ολοκλήρωσε το πανεπιστήμιο.

To 70% απασχολούνται full-time στους τομείς: Software, Internet, Χρηματοοικονομικά, Διαφήμιση/Εκδόσεις/Διασκέδαση με το 42% να βρίσκονται σε εταιρείες κάτω των 100 ατόμων.

Το 90% των developers απάντησαν ότι έμαθαν μόνοι τους να προγραμματίζουν και το 45% μέσω μαθημάτων online, το 41% στην εργασία τους και το 24% σε Hackathons (!)

Οι πιο δημοφιλείς γλώσσες είναι οι: Javascript, SQL, Java, C#, Python, PHP.

Τα πιο δημοφιλή Frameworks: Node.js, AngularJS, .NET Core, React, Cordova.

Τα πιο δημοφιλή λειτουργικά/πλατφόρμες: Windows, Linux, Android, AWS, Mac OS.

Οι πιο αγαπητές γλώσσες: Rust, Smalltalk,  TypeScript, Swift, Go.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πιο καλοπληρωμένες γλώσσες είναι οι: Clojure, Rust, Elixir, F#, Go, Perl, Groovy, Ruby, Scala.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις