Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Γιάννης Κατσιώτης του ParkAround στο Startup Grind Athens

To Startup Grind Athens στις 25 Απριλίου στις 18.00 θα φιλοξενήσει στο Viva Nest τον Γιάννη Κατσιώτη του ParkAround για μια κουβέντα με τον Δημήτρη Λιτσικάκη για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου τομέα, το πόσο εύκολο είναι να επεκταθείς στο εξωτερικό και να μπεις σε μια αγορά με ετήσιο τζίρο 50 δισ. ευρώ και ποιο το μέλλον των ελληνικών startups ένα μήνα μετά τη κατάθεση των προτάσεων για το EquiFund.

Οι ιδρυτές της εταιρείας πρωτοεμφανίστηκαν στη σκηνή του επιχειρείν το 2011 με το Parking Defenders, μια πλατφόρμα «ανταλλαγής» δημόσιων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, η μικρή ανταπόκριση του κοινού τους οδήγησε σε ένα pivot, που όπως φάνηκε στη πράξη ήταν σωτήριο.

Το 2013, ο Γιάννης Κατσιώτης και ο Κώστας Αρκάδας έγιναν δεκτοί ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους επιχειρηματίες στο Rockstart στο Amsterdam. Για τρεις μήνες η ομάδα δούλεψε πυρετωδώς πάνω στο νέο project και λίγους μήνες αργότερα οι δύο τους, με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική αγορά, παρουσίασαν το ParkAround – μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν τον πλησιέστερο και φθηνότερο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Πάνω από 160.000 οδηγοί έχουν βρει εύκολο πάρκινγκ μέχρι σήμερα, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα, με την πλατφόρμνα να προσφέρει στους χώρους στάθμευσης ένα σύστημα τιμολόγησης που τους επιτρέπει να προσαρμόζουν τις τιμές τους ανάλογα με την ζήτηση. Οι κενές θέσεις, έτσι, γίνονται περιζήτητες και μπορεί κανείς να βρει θέση πάρκινγκ στην Αθήνα έως και 80% φθηνότερα από την αρχική τιμή.

Σήμερα, το ParkAround συνεργάζεται με περισσότερους από 150 χώρους στάθμευσης στην Αθήνα, τα λιμάνια του Πειραιά και του Βόλου, καθώς επίσης και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, όπως Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκης,  Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου. Η εταιρεία έχει κάνει, μάλιστα, τα πρώτα βήματα και στο εξωτερικό και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και της Μάλαγας.

Κρατήσεις θέσεων για την εκδήλωση της 25ης Απριλίου μπορούν να γίνουν εδώ.

Το video της προηγούμενης εκδήλωσης με τον CEO του Spitogatos, Δημήτρη Μελαχροινό, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις