Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πιστοποίηση γνησιότητας στο Office μέσω Bitcoin και Ethereum

Η Microsoft ασχολείται για τα καλά με το Blockchain και μόλις ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα ενός προσθέτου για το Office το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πιστοποιούν τη γνησιότητα των εγγράφων και των υπογραφών σε αυτά μέσω Bitcoin και Ethereum.

Αν και υπάρχουν αρκετές λύσεις πιστοποίησης και γνησιότητας εγγράφων μέσω Blockchain, την τεχνολογία υποδομής του Bitcoin, ωστόσο πρόκειται για υλοποιήσεις που βασίζονται σε κλειστά συστήματα και σε έναν και μόνο οργανισμό-εταιρεία, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ασφάλεια, μελλοντική συνέχεια κλπ.

Η Ισπανική Stampery ακολουθεί μια διαφορετική τακτική μια και προσφέρει πιστοποίηση εγγράφων και άλλων αρχείων μέσω web αλλά και μέσω API με τις μοναδικές σφραγίδες να δημιουργούνται και να αποθηκεύονται στα δημόσια δίκτυα του Bitcoin και του Ethereum Classic.
Αυτό μειώνει σημαντικά τον όποιο κίνδυνο πρόσβασης στα έγγραφα από την εταιρεία που πιστοποιεί σε κλειστά συστήματα αλλά και την μελλοντική διαθεσιμότητα των σφραγίδων για πιστοποιήσεις.

Το πρόσθετο πιστοποίησης της Stampery είναι διαθέσιμο μέσω API, με το αρχείο να μην φεύγει ποτέ από το Office, μια και η επικοινωνία με τη Stampery και τα δημόσια δίκτυα Bitcoin και Ethereum γίνεται στο Azure σε έναν Node.js server και μέσω Javascript στο Office.

H όλη διαδικασία είναι πολύ απλή με τον χρήστη να έχει δυο επιλογές: Certify και Verify για κάθε αρχείο που δημιουργεί και πιστοποιεί. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόσθετο θα βρείτε στο GitHub.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις