Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O CEO της Transferwise συστήνει οι νέες FinTech Startups να μη προτιμήσουν το Λονδίνο

Σε ένα πρόσφατο διεθνές συνέδριο FinTech που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με χορηγό μάλιστα τo υπουργείο οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Εσθονός CEO και συνιδρυτής της Transferwise, Taavet Hinrikus, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί η Ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας από το Λονδίνο αλλά συστήνει στις νέες FinTech Startups να αποφύγουν το Λονδίνο σαν την έδρα τους λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.

Η Transferwise έχει την έδρα της στο Λονδίνο από το 2011 όπου και ιδρύθηκε, έχει αξία πάνω απο 1 δισ. δολ και προσφέρει εύκολες και φθηνές μεταφορές χρημάτων από χρήστη-σε-χρήστη σε όλο τον κόσμο και σε διάφορα νομίσματα μέσω Smartphones.

Ο Hinrikus ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 η Ευρωπαϊκή έδρα της Trasferwise θα μεταφερθεί σε κάποια χώρα της Ευρώπης έτσι ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Η παγκόσμια έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στο Λονδίνο μια και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά της.
Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν αρκετές από τις 120 θέσεις εργασίας των κεντρικών γραφείων του Λονδίνου προς όφελος της πόλης που τελικά θα επιλεγεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις