Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mastercard παρουσίασε κάρτα με ανάγνωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Έναν άλλο, σαφώς πιο βολικό, τρόπο πιστοποίησης του χρήστη της κάρτας παρουσίασε η Mastercard μέσω δοκιμών που γίνονται με τη νέα βιομετρική τεχνολογία στη Ν. Αφρική.

Οι δοκιμές γίνονται σε μια μεγάλη αλυσίδα τροφίμων και στην θυγατρική τράπεζα της Barclays, Absa Bank, με τις βιομετρικές κάρτες να ενσωματώνουν έναν αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να πιστοποιηθεί χωρίς να χρειαστεί η εισαγωγή PIN.

World_Biometric_CMYK_CS4_032317Κατά τη διάρκεια της εγγραφής στην υπηρεσία στην Τράπεζα ο χρήστης καταχωρεί το δαχτυλικό του αποτύπωμα το οποίο μετατρέπεται σε ένα ασφαλές ψηφιακό πιστοποιητικό και περνάει και αποθηκεύεται στην κάρτα.

 

Η κάρτα έχει όλα τα άλλα χαρακτηριστικά των σημερινών καρτών και λειτουργεί σε όλα σύγχρονα τερματικά και φυσικά έχει μια υποδοχή στο πίσω μέρος όπου ο κάτοχος τοποθετεί το δάχτυλό του για να πιστοποιηθεί, όπως προαναφέραμε, και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή χωρίς κάποια άλλη διαδικασία.

Πέρα από τη προφανή ευκολία για τον χρήστη η βιομετρική κάρτα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μια αυτός που φέρει την κάρτα πρέπει να είναι και ο πραγματικός κάτοχος, ενώ για τις τράπεζες και τους άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς προσφέρει καλύτερη ανίχνευση κακόβουλων ενεργειών, μικρότερα λειτουργικά κόστη κ.α.

Η βιομετρική κάρτα όπως προαναφέραμε μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε POS δέχεται κάρτες με τσιπ ενώ στο μέλλον θα ενσωματώνει και ασύρματη δυνατότητα πληρωμών.

Τους επόμενους μήνες αναμένονται νέες δοκιμές σε Ευρώπη και Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις