Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 6 εκατ. δολ. η συνολική επένδυση του Ιδρύματος της Coca-Cola στην Ελλάδα

Από το 2010 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε προγράμματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών θεμάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη των νέων και συνεχίζει δυναμικά προς την ίδια κατεύθυνση, με μια νέα δωρεά 500.000 δολαρίων για το 2017-2018, φθάνοντας ένα συνολικό ύψος 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει τους νέους της Ελλάδας, η νέα δωρεά αφορά σε προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας.

Με το ποσό των 500.000 δολαρίων θα ενισχυθούν τρία σημαντικά προγράμματα:

– Μετά την επιτυχία του 2015 και 2016, οι Τhink Young Σχολές Επιχειρηματικότητας επιστρέφουν στην Ελλάδα σε 4 πόλεις σε συνεργασία με την διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση Think Young, προσφέροντας σε νέους Έλληνες τα εφόδια να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

– Το πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, το οποίο η CocaCola υποστηρίζει τα τελευταία 4 χρόνια, θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης, το οποίο θα προσφέρει σε ταλαντούχους νέους της χώρας μας τις αναγκαίες δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και της πληροφορικής.

– Το πρόγραμμα Counting Stars, που στόχο έχει να στηρίξει νέες γυναίκες ανά την Ελλάδα να ξεκινήσουν μια ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα ή να ενδυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία. Το υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό οργανισμό MeXoXo προσφέρει επιχειρηματική στήριξη και καθοδήγηση σε γυναίκες που πραγματοποιούν συνεταιριστικές ή ατομικές επιχειρηματικές προσπάθειες ανά την Ελλάδα. Επιδίωξη του προγράμματος για το 2017-2018 είναι να ενισχύσει 600 γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της CocaCola, στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία, με επίκεντρο τους νέους που αποτελούν την καρδιά και το μέλλον της χώρας μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις