Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Nokia Open Innovation Challenge 2017

Η Nokia διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό Open Innovation Challenge 2017, εστιάζοντας στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) για έξυπνες πόλεις, στις μετακινήσεις, στην ασφάλεια και τις συνδεδεμένες βιομηχανίες. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το VC της Nokia, Nokia Growth Partners.

Το Nokia Open Innovation Challenge καλεί τις καινοτόμες Startups που εργάζονται πάνω στις επόμενες μεγάλες ιδέες να συμμετάσχουν στη πρόκληση με λύσεις που:

  • Βελτιώνουν τις πόλεις επιλύοντας πολλές αστικές προκλήσεις
  • Βελτιώνουν την ασφάλεια με την τεχνολογία
  • Βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε και βιώνουμε τον κόσμο γύρω μας με την εικονικής πραγματικότητας και τη μηχανική μάθηση
  • Συνεισφέρουν στην επόμενη βιομηχανική επανάσταση με το LTE, την ρομποτική και τους αισθητήρες
  • Βελτιώνουν την υγεία μας με τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι υποβολές θα γίνουν αποδεκτές μεταξύ 8 Ιουνίου και 20 Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα αξιολογηθούν. Οι κορυφαίες ομάδες θα προσκληθούν σε ένα διήμερο σεμινάριο ανάπτυξης των ιδεών μαζί με τους ειδικούς της Nokia στο Ελσίνκι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η τελική κρίση και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το workshop.

H Yodiwo στους φιναλίστ του Nokia 2016 Open Innovation Challenge

Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την Nokia και θα έχουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια μέσω Nokia Growth Partners και άλλα VCs.

Στον περυσινό διαγωνισμό κατατέθηκαν 400 αιτήσεις συμμετοχής και μέσα στις δώδεκα φιναλίστ ομάδες ήταν και η Yodiwo από τη Πάτρα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις