Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Wind “γκαζώνει” για δίκτυο οπτικών ινών και τηλεόραση

Την άνοιξη η Wind παρουσίασε το πρώτο – πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα το οποίο προσφέρει ταχύτητες Gigabit στις οικιακές συνδέσεις στο Internet και όχι μόνο. Σήμερα ανακοίνωσε το τριετές πλάνο ανάπτυξης ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην τηλεόραση.

Το δίκτυο στην Καλαμάτα είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα έργα σε Λάρισα, Δυτική Αττική, Ν. Σμύρνη και Καλλιθέα ενώ σύντομα θα μπει στο σχέδιο και το Ηράκλειο Κρήτης.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (FFTx) που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη με μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet τα 250 Mbps.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για υπηρεσίες Next Generation Access σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Οι οπτικές ίνες αλλάζουν δραματικά την εμπειρία πρόσβασης στο Internet και φέρνουν νέες δυνατότητες τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & Virtual Reality εφαρμογές, ενώ παράλληλα προσφέρουν και νέες επιχειρηματικές δυνατότητες σε Startups.

Αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν ανακοινώσει και οι υπόλοιπες ελληνικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες με στόχο το 2020 να μπορούμε να θεωρούμαστε «Gigabit Society», ένας ομολογουμένως δύσκολος στόχος.

Τηλεοπτικό περιεχόμενο και η Wind

H Wind είναι η μόνη μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία η οποία δεν προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο και αυτό προφανώς κοστίζει στη προσέλκυση νέων πελατών. Σύμφωνα με άρθρο του Deasy η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναζήτησης του κατάλληλου περιεχομένου μια και η τεχνική υποδομή έχει στηθεί και είναι έτοιμη για λειτουργία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπήρξαν επαφές της Wind τόσο με τη Nova όσο και με τη Netflix.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις