Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γαλλική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων on-demand Vulog σηκώνει 17,5 εκατ. ευρώ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλά και οι επενδυτές δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση σε Startups και τεχνολογίες που αφορούν την αυτοκίνηση σε διάφορες υλοποιήσεις. Εφόσον επεκταθεί η τάση μη απόκτησης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, που υπάρχει ήδη ανάμεσα στους millennials, σε ευρύτερο κοινό τότε επενδύσεις όπως αυτή της γαλλικής Vulog είναι λογική και αναμενόμενη.

θα είχατε ίσως δει στο πρόσφατο παρελθόν λευκά Fiat 500 με το λογότυπο Car2Go πάνω τους παρκαρισμένα στο Κολωνάκι και άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας. Η Car2Go ανήκει στον όμιλο Daimler και εξοπλίζει τα αυτοκίνητα με ειδικό μηχανισμό ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο για να μετακινηθούν από ένα σημείο Α στο Β, πληρώνοντας μόνο για αυτή τη διαδρομή, μέσα από την εφαρμογή πάντα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν προχώρησε στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι πάει καλά στην Ευρώπη μια και η Car2Go έχει άλλον έναν ανταγωνιστή, τη Γαλλική Vulog η οποία μόλις σήκωσε 17,5 εκατ. ευρώ από τις Frog Capital και Irven Capital. Η νέα χρηματοδότηση θα προστεθεί στη πρώτη των 8,4 εκατ. ευρώ.

Η Startup ιδρύθηκε το 2006 και ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες της είτε άμεσα, είτε έμμεσα σε τρίτους, μέσω της πλατφόρμας SaaS και μιας ειδικής συσκευής η οποία τοποθετείται στον στόλο των αυτοκινήτων.
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκλειδώσει και να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο μέσω μιας ειδικής κάρτας αλλά και μέσω του Smartphone.

Όπως αναφέρει η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10 εκατ. μετακινήσεις στις πόλεις που δραστηριοποιείται και βρίσκεται σε επαφή με κατασκευαστές αυτοκινήτων έτσι ώστε να ενσωματωθεί η τεχνολογία σε μελλοντικά μοντέλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις