Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress Americas 2017

Ο ΣΕΚΕΕ, διοργάνωσε την ελληνική Συμμετοχή στο Mobile World Congress Americas 2017 που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αμερικανική ήπειρο, στο Σαν Φρανσίσκο. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και τέλεσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και  Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Συμμετείχαν οι εταιρείες AccesspalCrossmobileMeazonMLSMotivianTalentcardsTelenavisVirtual Trip και Yodeck, σε μια επιχειρηματική αποστολή 15 ατόμων συνολικά.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης για την Ψηφιακή Πολιτική και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και ο Σωτήρης Νικολαρόπουλος, Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής καθώς και ο Νεκτάριος, Νασίκας από το Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας.

Εκτός από την συμμετοχή στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις δικτύωσης και ενημέρωσης με επενδυτές και επιχειρηματίες της Silicon Valley με συντονισμό και χορηγία του Δημήτρη Τσίγκου (Starttech Ventures) και στο Stanford University με συντονισμό και χορηγία του Θανάση Καλέκου (Odyssey Venture Partners).

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η ανάδειξη της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει στις συνέργειες, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο μέλλον αλλά και η παρουσίαση δυναμικών εξωστρεφών εταιρειών του χώρου της  ψηφιακής επικοινωνίας,  εφαρμογών και υπηρεσιών, με διεθνή προοπτική.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επέκταση του Mobile World Congress που είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας, με 100.000 επιχειρηματικούς επισκέπτες και σηματοδοτεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τις τάσεις στην αγορά και τις πολιτικές για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των τεχνολογιών. Διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη (Φεβρουάριος),  τη Σαγκάη (Ιούνιος) και από φέτος και στην Αμερική (Σεπτέμβριος).

Με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα από το 2013, για πέντε συνεχή χρόνια, στο Mobile World Congress.  Αποτελεί τη μόνη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις