Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα ICT στην Ευρώπη ολοκλήρωσε η Coca-Cola HBC

H Coca-Cola HBC έχει την έδρα της στην Ελλάδα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca-Cola, καλύπτοντας 28 χώρες, και μόλις ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση 48 εκατ. ευρώ αναβαθμίζοντας τις υπολογιστικές υποδομές της.

Το έργο ξεκίνησε το 2016 με τη παράδοση από τον όμιλο ΟΤΕ ενός σύγχρονου Data Center και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την υλοποίηση της εγκατάστασης SAP HANA σε αυτό, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, πάλι από τον όμιλο ΟΤΕ.

Το περιβάλλον SAP HANA υποστηρίζει τη λειτουργία της εφαρμογής SAP Business Warehouse, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των δεδομένων που συγκεντρώνονται από όλες τις λειτουργικές μονάδες της εταιρείας, παλαιότερων, αλλά και σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα ανακτώνται και συνδυάζονται γρηγορότερα, επιτρέποντας την ταχύτερη εξαγωγή αναφορών.

Με αφορμή τη νέα αυτή επένδυση στην τεχνολογία, ο Enterprise Operations Director της Coca-Cola HBC, Galip Onar, σημείωσε: «Η Coca-Cola HBC πραγματοποιεί ακόμη μια επένδυση στην Ελλάδα για ένα σύνθετο έργο ICT που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση εσωτερικών διαδικασιών και την ανάπτυξη ενός ταχύτερου και πιο ευέλικτου μοντέλου reporting. Η επένδυση αυτή αποδεικνύει πως η Coca-Cola HBC βρίσκεται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας και αναδεικνύει τις προοπτικές της χώρας».

«Μετά το Data Center της Coca-Cola HBC, ο Όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία τόσο το σχεδιασμό όσο και την εγκατάσταση της υποδομής, για μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη. Η επέκταση της συνεργασίας των δύο Ομίλων αποδεικνύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία μας στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων. Με τις προηγμένες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις COSMOTE που διαθέτουμε, συμβάλλουμε στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις