Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft Ventures “ψαρεύει” στο AI

Έναν παγκόσμιο διαγωνισμό με την επωνυμία “Innovate.AI”, που αποβλέπει στην αναζήτηση και ανάδειξη αναδυόμενων Startups οι οποίες με τη σειρά τους επιχειρούν να εξελίξουν περαιτέρω το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης λανσάρισε η Microsoft Ventures σε συνεργασία με τις Madrona Venture Group, Notion Capital και Vertex Ventures Israel.

Οι προαναφερθείσες εταιρείες αναμένεται να προσφέρουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3,5 εκατ. δολ., καθώς επίσης και 2 εκατ. δολ. σε πιστώσεις περί του Azure. Για την ακρίβεια, 1 εκατ. δολ. σε μετρητά και 500 χιλ. ευρώ σε Azure Credits πρόκειται να δοθούν σε κάθε μια από τις 3 μεγάλες νικήτριες εταιρείες που θα προέρχονται από αντίστοιχο αριθμό γεωγραφικών περιοχών: ΒΑμερική, Ευρώπη και Ισραήλ.

Όσο για το τέταρτο έπαθλο, με την ενδεικτική ονομασία “The AI for Good prize” που θα περιλαμβάνει 500.000 δολάρια σε χρηματοδότηση και αντίστοιχου ύψους αξίας Azure πίστωση, θα απονεμηθεί σε εκείνη την startup που αξιοποιεί με τον πλέον βέλτιστο τρόπο το ΑΙ ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα την

Από σήμερα κιόλας και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ενδιαφερόμενες startups που αξιοποιούν το ΑΙ για την ανάπτυξη “ευφυών” εφαρμογών, υπηρεσιών ή ακόμη και πλατφορμών καλούνται να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους εδώ προκειμένου να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους να είναι μια από τις τέσσερις νικήτριες του διαγωνισμού.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να προκριθούν μέχρι 10 φιναλίστ από κάθε μια εκ των τριών γεωγραφικών περιφερειών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις