Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σεμινάριο για τη διαδοχή και μεταβίβαση στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Η Κοιν.Σ.Επ. knowl διοργανώνει αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου (ώρα 10.00), στο Δημαρχείο Καλλιθέας, σεμινάριο για τη «Διαδοχή και μεταβίβαση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις». 

Ιδιοκτήτες και μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων θα δεχθούν ερωτήσεις από επιλεγμένους συμβούλους και ειδικούς, αλλά και από το κοινό, με σκοπό να μεταφέρουν άμεσα, πρακτικά και μέσα από τη δική τους εμπειρία και βιώματα τις προκλήσεις που οι ίδιοι αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία μετάβασης που έζησαν στη δική τους οικογενειακή επιχείρηση αλλά και να μοιραστούν συμβουλές για όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Συντονιστής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. knowl,  κ. Δημήτρης Ζαφειριάδης, ο οποίος επισημαίνει ότι «ο δρόμος για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικότητας δεν περνάει μόνο από την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης. Έχει ιδιαίτερη σημασία για τις οικογενειακές επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε μια νέα εποχή, σε ένα νέο αναπτυξιακό παραγωγικό κύκλο μέσα από μια έναν μεθοδικά οργανωμένο οδικό χάρτη για τη μετάβαση και τη διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτό απαιτεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στη λειτουργία μιας οικογενειακής επιχείρησης (ιδιοκτήτης, διάδοχος, συγγενείς, στελέχη, σύμβουλοι) να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες για να διαχειριστούν τη δύσκολη περίοδο της μετάβασης και της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της οικογενειακής επιχείρησης

Στη διαδικασία της «Δημόσιας Συζήτησης» θα λάβουν μέρος: η κα Αλεξία Κουτρουλιά (Γενική Διευθύντρια – Palmie Bistro), η κα Μαριλιάνα Καράμπελα-Σγούρδα, (Αντιπρόεδρος Σγούρδα 1870), η κα Βέρα Καλογεροπούλου (Διευθύντρια Οίκου Γιώτα Καλογεροπούλου), ο κος Θάνος Αγγελάκης (Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Αγγελάκης Α.Ε.) και ο κος Κυριάκος Λίγκας (Senior Manager ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε.)

Σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι το εργαστήριο σε Soft Skills, και συγκεκριμένα στην ενίσχυση δεξιοτήτων επικοινωνίας για την επίλυση συγκρούσεων και διαπραγμάτευση εντός οικογενειακής επιχείρησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη εγγραφή, εδώ

Το σεμινάριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνέργεια με την διακρατική κοινοπραξία της ευρωπαϊκής online εκπαιδευτικής πλατφόρμας για ιδιοκτήτες και μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (έργο Success…ion) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα θα βρείτε εδώ www.succession-project.eu.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις