Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα “μεσιτικό γραφείο νέας γενιάς” σηκώνει 13,6 εκατ. ευρώ… και από την Ελλάδα

Η ενοικίαση σπιτιών δεν γινόταν να μείνει εκτός “ψηφιακού μετασχηματισμού” με την ισπανική Spotahome να εισάγει τον όρο του “PropTech“. Η Startup του 2014 έχει σηκώσει με τη τελευταία χρηματοδότηση περίπου 21 εκατ. ευρώ και με τη συμμετοχή του Απόστολου Αποστολάκη σύμφωνα με το Techcrunch.

H Spotahome δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα σε 16 πόλεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει στη βάση της 40.000 διαμερίσματα διαθέσιμα προς ενοικίαση. Η ιδέα είναι η Spotahome να είναι ένας έμπιστος μεσάζοντας, μια νέα γενιά μεσιτικού γραφείου, ο οποίος τσεκάρει τα διαμερίσματα, με το δικό του προσωπικό, για την ποιότητά τους και την αντιστοιχία τους με τις προδιαγραφές που αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα εμπλουτίζει τις αγγελίες που υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της με φωτογραφίες και video 360ο υψηλής ποιότητας και γενικά προσφέρει μια εμπιστοσύνη στις μακροχρόνιες μισθώσεις, κάτι που όπως αναφέρει ο CEO της Spotahome, Alejandro Artacho, το χρειάζεται η αγορά.

Βέβαια μια αντίστοιχη υπηρεσία της Rocket Internet, Nestpick, έκανε pivot σε μηχανή αναζήτησης επιπλωμένων διαμερισμάτων.
Παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά σε άλλο τομέα, ακολουθεί και η δική μας Spotawheel με την Venture Friends να έχει επενδύσει σε αυτή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις