Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 200 υποψηφιότητες στον 3ο Διαγωνισμό “Η Ελλάδα Καινοτομεί!”

Με την υποβολή συνολικά 208 υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».

Το ισχυρό ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank επαναβεβαιώθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, καθώς και μεμονωμένων ερευνητών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Συμμετέχουν με προτάσεις τους στον φετινό Διαγωνισμό μεταξύ άλλων τα ακόλουθα ιδρύματα και εκπαιδευτικά κέντρα:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Brunel University, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας & Υδατοκαλλιεργειών (ΕΛΚΕΘΕ), Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), Οφθαλμιατρείο Αθηνών, Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας, Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) παράρτημα Αχαΐας.

Από τις 208 υποψηφιότητες οι 29 αφορούν στην κατηγορία «εφαρμοσμένη έρευνα» και οι 179 στην κατηγορία «καινοτομία», ενώ ισχυρή υπήρξε η συμμετοχή επιχειρήσεων με την υποβολή συνολικά 72 υποψηφιοτήτων. Οι υποψηφιότητες του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» καλύπτουν ένα φάσμα εφαρμογών στους ακόλουθους τομείς: περιβάλλον, υγεία/ιατρική, τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών/διαδικτυακές εφαρμογές, πρωτογενής τομέας/τρόφιμα, εξοικονόμηση ενέργειας/ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός/πολιτισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους τρεις Διαγωνισμούς «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» έχουν υποβληθεί συνολικά 747 υποψηφιότητες (180 στην κατηγορία «εφαρμοσμένη έρευνα» και 567 στην κατηγορία «καινοτομία»).

Το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί το στάδιο της γραπτής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» από ένα σώμα διακεκριμένων επιστημόνων, το οποίο συντονίζεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Διαγωνισμού. Το στάδιο της αξιολόγησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο της προφορικής αξιολόγησης οι έως 20 καλύτερες υποψηφιότητες (έως 10 για την κατηγορία «εφαρμοσμένη έρευνα» – έως 10 για την κατηγορία «καινοτομία»).

Για τις υποψηφιότητες που θα προκριθούν στο τελικό στάδιο του Διαγωνισμού, αυτό της προφορικής αξιολόγησης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρόγραμμα προβολής τους στην ευρύτερη κοινωνία, το οποίο περιλαμβάνει παρουσιάσεις στην επιχειρηματική κοινότητα και πλάνο προώθησης στα ΜΜΕ, ενώ προβλέπεται και η έκδοση ειδικού λευκώματος, το οποίο θα διανεμηθεί σε ευρύ κύκλο αποδεκτών, κυρίως επιχειρηματιών.

Βραβεία & Πληροφορίες
Τα βραβεία του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν για κάθε κατηγορία χωριστά και είναι δύο ανά κατηγορία.

Ειδικότερα: Πρώτο (Α΄) και Δεύτερο (Β΄) βραβείο για την κατηγορία «Προϊόντα Εφαρμοσμένης Έρευνας» & Πρώτο (Α΄) και Δεύτερο (Β΄) βραβείο για την κατηγορία «Προϊόντα ή Υπηρεσίες Καινοτομίας», δηλαδή θα απονεμηθούν συνολικά τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία του Διαγωνισμού ανά κατηγορία είναι χρηματικά, ύψους 15.000 ευρώ το κάθε Α΄ βραβείο και 8.000 ευρώ το κάθε Β΄ βραβείο, συνοδεύονται δε από τιμητική πλακέτα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις