Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AeroMobil: Το αυτοκίνητο-αεροπλάνο που πήρε 20 χρόνια να κατασκευαστεί κάνει παγκόσμια πρεμιέρα

Το πρόγραμμα των startups υψηλής τεχνολογίας που θα παραβρεθούν στο Pioneers Festival, ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό συνέδριο που λαμβάνει χώρα στην Βιέννη της Αυστρίας, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και αυτό που ξεχώρισε είναι η παγκόσμια πρεμιέρα του AeroMobil 3.0, η νέα έκδοση του “πιο εξελιγμένου ιπτάμενου αυτοκινήτου” όπως έχει χαρακτηριστεί.

Δείτε και αυτό: Το StartupBus ξεκινάει από την Αθήνα με προορισμό την Βιέννη και το Pioneers Festival

Το AeroMobil αναπτύσσεται από την ομώνυμη εταιρία η οποία έχει έδρα στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και έχει δημιουργηθεί από τους Stefan Klein and Juraj Vaculik. Ο Klein είναι και ο σχεδιαστής του πρώτου πρωτότυπου αυτού του ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο πήρε 20 χρόνια να κατασκευαστεί, καθώς ο σχεδιασμός της έκδοσης 2.5 ξεκίνησε το 1990 και η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε το 2013.

Όπως αναμεταδίδει το Business Insider, το AeroMobil μετατρέπεται από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο διπλώνοντας τα φτερά του κάτω από το κόκπιτ. Όταν έχει τη μορφή αυτοκινήτου, το AeroMobil μπορεί να χωρέσει σε μία κανονική θέση πάρκινγκ, ενώ κινείται με απλή βενζίνη. Στον αέρα πιάνει τα 200 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να διανύσει μία απόσταση 629 χλμ., ενώ στο έδαφος πιάνει τα 161 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να διανύσει 499 χλμ.

aeromobil 3 702390

Το AeroMobil 2.5 σε πτήση. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ.

Η παγκόσμια παρουσίαση του νέου μοντέλου του AeroMobil, το οποίο όπως αναφέρεται είναι και αυτό που θα είναι έτοιμο για να μπει σε παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου στο συνέδριο Pioneers Festival.

Εκτός από την AeroMobil, θα συμμετάσχουν και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος που αναπτύσσουν σήμερα, όπως οι: AnkiDrive (αγωνιστικά αυτοκίνητα καθοδηγούμενα από τεχνητή νοημοσύνη), Meta Showcasing (επαυξημένη πραγματικότητα 2.0), Hexo + (τηλεχειριζόμενα dronesγια extreme sports), The Dash (έξυπνα ασύρματα ακουστικά), The Glyph (mobileπροσωπικό θέατρο), Johammer (ηλεκτρικό μοτοποδήλατο), SUPER SUPER (άμεσο 3D-modeling360 μοιρών), MashMachine (απτή μουσική διασκέδαση), Athom (αυτοματισμοί για το σπίτι που ελέγχονται με τη φωνή), Wees (έλεγχο κινήσεων δαχτύλων), και άλλες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις