Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Smart Energy Accelerator: Μέχρι τις 12/10 αιτήσεις για startups στον χώρο της “έξυπνης” ενέργειας

Τον Ιανουάριο του 2015 θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του Smart Energy Accelerator, του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης εταιρειών στο χώρο της ενέργειας, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον φημισμένο ολλανδικό accelerator Rockstart.

Το πρόγραμμα αφορά σε εταιρείες από όλο τον κόσμο οι οποίες δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: έξυπνα σπίτια, μετρητές, δίκτυα και μεταφορές, συλλογική και αποκεντρωμένη παραγωγή και διανομή ενέργειας, συμπεριφορά και ευαισθητοποίηση σε θέματα μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί έξι μήνες, κατά τη διάρκεια οι επιλεγμένες startups υποστηρίζονται από 90 ειδικούς. Προσφέρει 20.000 ευρώ σε μετρητά, ένα πακέτο υπηρεσιών αξίας 55.000 ευρώ, νομική και λογιστική υποστήριξη, δωρεάν γραφείο στο Άμστερνταμ και ένα διεθνές roadshowσε σημαντικά ενεργειακά κέντρα του κόσμου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μία ημέρα παρουσίασης ενώπιον επενδυτών, ειδικών και δημοσιογράφων, ενώ στους επόμενους τρεις μήνες υποστηρίζει τις εταιρείες στην εξεύρεση επενδυτών, συνεργατών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίοδο του προγράμματος, το 2014, είχε λάβει μέρος και μία startup με ελληνική καταγωγή, η TheCityGame.

Η περίοδος των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο κλείνει στις 12 Οκτωβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις