Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρουμανία: 20.000 “Startups” έκαναν αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Startup Nation”

Είχαμε γράψει για το πρόγραμμα επιδότησης έναρξης νέων επιχειρήσεων, “Startup Nation”, στη Ρουμανία από κρατικά και ευρωπαϊκά χρήματα τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Romania-Insider.com το πρόγραμμα ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις τον περασμένο Ιούνιο και όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός, Ilan Laufer, δέχτηκε σχεδόν 20.000 αιτήσεις! Επίσης ένας μεγάλος αριθμός πήρε το μέγιστο βαθμό στην αξιολόγηση που έγινε!

Τα διαθέσιμα χρήματα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φτάνουν τελικά τα 372 εκατ. ευρώ. Οι μη επιστρεφόμενες επιδοτήσεις για την έναρξη των επιχειρήσεων μπορεί να φτάσει τα 44.000 ευρώ εφόσον προσληφθούν δυο υπάλληλοι.
Με τη πληθώρα των αιτήσεων βέβαια το ποσό αυτό θα είναι μικρότερο και θα καλύπτει περίπου το 45% της συνολικής δαπάνης από τον νέο επιχειρηματία.

Η μέση ηλικία των αιτούντων είναι 36 ετών, το 55% είναι άντρες και το 45% γυναίκες, ένα πολύ καλό ποσοστό θα λέγαμε. Βέβαια οι τρεις τομείς με την μεγαλύτερη δημοτικότητα δεν έχουν άμεση σχέση με τα δεδομένα των τεχνολογικών Startups και αφορούν έπιπλα, αρτοποιεία και τα πλαστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις