Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Volkswagen θα γίνει τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο… λόγω ανάγκης

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρηματοδοτούν οι ίδιες τις αγορές των πελατών τους με συνέπεια τα αρμόδια τμήματα να είναι στην ουσία μια μεγάλη ειδικευμένη τράπεζα. Αυτό ισχύει για την Volkswagen με την θυγατρικής της, Volkswagen Financial Services να κατέχει τραπεζική άδεια στην Γερμανία.

Η Volkswagen Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, προετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση δημιουργίας τράπεζας εκεί λόγω Brexit. Μέχρι και την πλήρη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (αν τελικά αυτή γίνει) η Volkswagen Financial Services μπορεί να χορηγεί δάνεια και λειτουργεί σαν τράπεζα εκεί μέσω της γερμανικής αδείας.
Μετά την έξοδο όμως για να προλάβει τους μη προβλέψιμους κανονιστικούς κινδύνους θα καταθέσει αίτηση δημιουργίας τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί και να δανείζει τους πελάτες της σε βάθος χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των αγορών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται με τριετή χρονομίσθωση, με τους κατασκευαστές να παίρνουν πίσω τη κυριότητα του οχήματός μετά τρία έτη περίπου.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε VW, Daimler, BMW και Renault έχουν χορηγήσει από το 2008 μέχρι σήμερα 400 δισ. ευρώ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις