Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Xiaomi επεκτείνεται στην Δυτική Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ισπανία

Η Xiaomi, μια από τις πιο πετυχημένες Startups της Κίνας, επεκτείνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα στην Ευρώπη. Μετά την Ελλάδα και τη Πολωνία ο μεγάλος κατασκευαστής Smartphones με άριστη σχέση ποιότητας / τιμή κάνει τη επίσημη εμφάνισή του στην Ισπανία.

Η Xiaomi ιδρύθηκε to 2010 και το 2011 παρουσίασε το πρώτο της Smartphone στη Κίνα. Σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη μέχρι το 2015 φτάνοντας στη πρώτη τετράδα κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο!
Εκτός από Smartphones η Xiaomi παράγει, μέσω συνεργασιών με άλλες Startups, δεκάδες άλλα προϊόντα από ρούχα, ποδήλατα και σκούτερ μέχρι συσκευές κουζίνας και drones.

Ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά της Κίνας είχε ως συνέπεια να χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, κυρίως λόγω της επιλογής της να προσφέρει τα προϊόντα της αποκλειστικά online.
Με 1 δισ. δολ. πρόσφατη χρηματοδότηση ανέστρεψε την προβληματική αυτή κατάσταση ανοίγοντας εκατοντάδες φυσικά καταστήματα στην Κίνα, με επέκταση στην τεράστια αγορά της Ινδίας με μεγάλη επιτυχία.


Η Xiaomi παρότι δεν είχε επίσημη παρουσία στην Ευρώπη είχε και έχει σημαντική παρουσία και μεγάλη κοινότητα σε πολλές χώρες μέσω απευθείας αγορών από καταστήματα της Κίνας από Ιδιώτες και ανεξάρτητες εισαγωγές από μικρά κυρίως καταστήματα.
Ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, Ελλάδα και Ισπανία έχει μεγάλη κοινότητα και σημαντικά μερίδια αγοράς. Για παράδειγμα το ελληνικό ανεπίσημο forum της Xiaomi έχει μια μεγάλη κοινότητα και εδώ και περίπου ένα έτος έχει επίσημο μεταπωλητή, την Quest.
Η Quest μάλιστα δείχνει να θέλει να επενδύσει σημαντικά στο brand της Xiaomi μια και άνοιξε πρόσφατα το πρώτο επίσημο κατάστημαi – Mi Store – στο Golden Hall, όπου εκτός από τα Smartphones υπάρχουν και άλλα προϊόντα της προς επίδειξη και αγορά λίαν συντόμως.

Η πρώτη επίσημη επέκταση στη Δυτική Ευρώπη για τη Xiaomi θα είναι η Ισπανία και θα ακολουθήσουν αργότερα και άλλες χώρες. Η Ισπανία είναι είναι μια πολύ καλή αγορά, και η βάση μιας μεγάλης κοινότητας για την ΚΙνεζική εταιρεία, στην οποία θα ανοίξει δυο επίσημα Mi Stores και φυσικά θα έχει και μεταπωλητές το Amazon Ισπανίας, τη Carrefour, τη MediaMarkt και την Phone House.

Τα πρώτα προϊόντα που θα λανσαριστούν στην Ισπανία θα είναι το εντυπωσιακό Mi Mix 2 με οθόνη χωρίς περιθώρια σε τρεις μεριές στα 499 ευρώ και το Mi A1 με καθαρό Android στα 229 ευρώ. Εκτός από τα Smartphones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση το ηλεκτρικό σκούτερ, το Mi Band 2, η κάμερα Action 4Κ και το TV Box της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις