Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Saint Startup: Ο “Από μηχανής θεός” των Startups!

Το να κάνεις μια επιχείρηση από το μηδέν, ακόμα και να γνωρίζεις το αντικείμενο, είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, πόσο μάλλον μια Startup που έχει ειδικές απαιτήσεις, ταχείς ρυθμούς και founders που συνήθως “δεν έχουν ιδέα” από το στήσιμο και το τρέξιμο μιας επιχείρησης.

H ελληνική Saint Startup, με τον εύστοχο τίτλο, φτιάχτηκε με στόχο να βοηθήσει τους founders να τρέξουν και να ελέγξουν τη πορεία της επιχείρησης τους, ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα βήματα και εργαλεία ανάπτυξης αλλά και ελέγχου της όλης προόδου βάσει της μεθοδολογίας της Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης ή Lean Startup.

Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω μιας εφαρμογή στο web η οποία καθοδηγεί τους επιχειρηματίες από τα πρώτα τους βήματα μέχρι τη στιγμή που θα κοπεί το πρώτο τιμολόγιο και προσφέρεται δωρεάν.

Απαντώντας σε κάποιες βασικές ερωτήσεις ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει τις κατηγορίες στις οποίες πρέπει να εργαστεί (π.χ. ανταγωνισμός, διανοητική ιδιοκτησία, ανάλυση αγοράς κ.α.) και αναλυτικά και δομημένα να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα για κάθε κατηγορία. Για κάθε τέτοιο βήμα υπάρχει και ένα μικρό κείμενο που εξηγεί στον χρήστη τι πρέπει να κάνει αλλά και τι να προσέξει.

Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τα βήματα των επιμέρους κατηγοριών βλέπει την πρόοδό του στο Saint Startup ως ποσοστό ολοκλήρωσης, τόσο συνολικά όσο και ανά κατηγορία. Καθώς η πρόοδος αυτή αποθηκεύεται διαχρονικά, το Saint Startup αποτελεί για τον χρήστη εκτός από οδηγό υλοποίησης της ιδέας του και ένα εργαλείο ελέγχου της προόδου του.

H εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο σε νέους επιχειρηματίες αλλά και σε founders με Startups σε λειτουργία ή ακόμα και σε περιπτώσεις που απέτυχαν μια και μπορούν να ελέγξουν την εκάστοτε πορεία, έστω και απολογιστικά, και να εντοπίσουν πιθανά προβληματικά σημεία και παραλείψεις.
Φυσικά  πρόκειται και για ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους υπευθύνους των accelerators και incubators οι οποίοι θέλουν να έχουν την πιο καθαρή εικόνα ακόμα και ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου.

Η ομάδα του Saint Startup

O Δρ. Αντώνης Λιβιεράτος είναι ιδρυτής και CEO,  o Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, Business development, o Δρ. Αθανάσιος Δήμας, Marketing, o Ανδρέας Μαχαίρας, CTO, o Αλέξανδρος Νούσιας, Intellectual Property, o Johan van den Bossche, Strategy advisor και ο Δανιήλ Φωκάς, Communication advisor.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετείχε στο 1ο Forum MAZINNOV και σαν εταίρος στο 2ο Φόρουμ όπου μόλις ολοκληρώθηκε στην Τεχνόπολη. Η ομάδα της Saint Startup διοργάνωσε το Pitch Bootcamp στο 2ο MAZINNOV ενώ συμμετείχε και στην ελληνική αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας στην εκδήλωση για την καινοτομία της Γαλλικής Αναπτυξιακής ΤράπεζαςBPI «Inno Generation» στις 12 Οκτωβρίου 2017. Η Saint Startup υποστηρίζεται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθηνών του ΕΒΕΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις