Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mondo: Μια τράπεζα στο Smartphone μας

Η αγγλική Mondo αν καταφέρει τελικά να πάρει την τραπεζική άδεια που επιζητά θα είναι η πρώτη πραγματικά “φορητή” τράπεζα με τις όλες σχεδόν τις συναλλαγές να γίνονται μέσω App.

Η Mondo σκοπεύει να συγκεντρώσει 6 εκατ. λίρες Αγγλίας και σχεδόν το έχει καταφέρει μια και έχει σίγουρα τις 5 εκατ. λίρες Αγγλίας από το Passion Capital ενώ έχει αρνηθεί άλλες προσφορές από ξένα επενδυτικά κεφάλαια γιατί επιθυμεί να συγκεντρώσει το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο από τους πελάτες της μέσω Crowdfunding και συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας Crowdcube.

Μέχρι στιγμής η Mondo βρίσκεται σε επίπεδο δοκιμών Alpha και λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι μέσω της κάρτας Mastercard που μπορεί να εκδώσει, όπως και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Monese, Revolut κ.α.). 1.500 άτομα βρίσκονται στην ομάδα δοκιμών ενώ έχουν γραφτεί άλλα 30.000 άτομα και περιμένουν στη λίστα αναμονής αλλά μόνο 3.000 θα τα καταφέρουν.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Mondo σκοπός τους είναι να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει ο κόσμος τις τράπεζες, με το Smartphone να είναι στο επίκεντρο σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

Η απάντηση των βρετανικών αρχών για το αν τελικά η Mondo θα γίνει η πρώτη τράπεζα σε App θα ανακοινωθεί προς το τέλος του 2016 και αναμένεται με ενδιαφέρον.

Η φωτογραφία είναι απο την επίσκεψη της Mondo στην Τράπεζα της Αγγλίας.
Η φωτογραφία είναι απο την επίσκεψη της Mondo στην Τράπεζα της Αγγλίας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις