Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Back to reality!

Πολλοί είναι αυτοί που μας έχουν κατηγορήσει, κατά καιρούς, πως μέσα από τα κείμενα που δημοσιεύουμε δεν βοηθάμε το οικοσύστημα και πως δεν θα πρέπει να γράφουμε (το έχουμε ακούσει και αυτό) τίποτα το αρνητικό!

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα (παρατήρηση είναι μάλλον αυτό που ταιριάζει καλύτερα) έχει γίνει στα κείμενα εκείνα που έκαναν αναφορά στο μέγεθος του οικοσυστήματος το οποίο κάποιοι επέμεναν να το βλέπουν πολύ μεγαλύτερο από την πραγματική του διάσταση. Καλύτερα επίσης θα ήταν να μην αναφερθώ επίσης σε αυτούς που παρομοίαζαν την Ελλάδα με την Silicon Valley και το Ισραήλ, ούτε στα “ταλέντα” και την δυναμική κάποιων τομέων που εν μια νυκτί έγιναν “μόδα” προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων οργανισμών.

Τέλος πάντων. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάσαμε στο τέλος του 2017 για να αρχίσουν οι ίδιες φωνές – πλέον – να κάνουν λόγο για ένα μικρό οικοσύστημα, με μικρές εταιρείες που δυσκολεύονται να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν το μέγεθος εκείνο που θα τις κάνει υπολογίσιμες στο εξωτερικό. Φυσικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή γίνεται ενόψει των νέων επενδυτικών σχημάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Equity Fund και με την σειρά τους θα χρηματοδοτήσουν νέες και “φρέσκες” ομάδες,

Την ίδια στιγμή βεβαίως ακόμη στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει – σε πολλές τουλάχιστον περιπτώσεις – να συμφωνήσουμε για το ποια εταιρεία είναι Startup και ποια όχι. Όπως, επίσης, αν μια εταιρεία που έχει την έδρα της εκτός Ελλάδος είναι ελληνική ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό που συμβαίνει έχει ενδιαφέρον και επανατοποθετεί τα δεδομένα στην σωστή τους – κατά την άποψη μας, τουλάχιστον – βάση. Φυσικά εμείς – ως Startupper – καλωσορίζουμε τους “παίκτες” της Ελληνικής Startup Σκηνής στην πραγματικότητα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις