Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Uber απέκρυψε τεράστια διαρροή δεδομένων σε crackers βαφτίζοντάς τη διαγωνισμό!

Τα προβλήματα για την Uber συνεχίζονται αφού μόλις παραδέχτηκε ότι στο τέλος του 2016 crackers απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα 57 εκατομμυρίων οδηγών και πελατών της, όπως ονόματα, email, κινητά τηλέφωνα και άδειες οδήγησης.

Ο νέος CEO Dara Khosrowshahi πραγματοποίησε την ανακοίνωση παραδεχόμενος ότι η εταιρεία παρανόμησε με την απόκρυψη αυτού του πολύ σοβαρού συμβάντος.
Η ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που πραγματοποίησε εξωτερική ομάδα ειδικών, μετά από αίτηση της Uber, να διερευνήσει το τμήμα ασφάλειας αλλά και τον επικεφαλής του Joe Sullivan, ο οποίος και απολύθηκε.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα οι crackers απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας στις υπολογιστικές υποδομές της Amazon και ακολούθως ζήτησαν χρήματα από την εταιρεία για να τα διαγράψουν. Ο τότε CEO και συνιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, έμαθε για την διαρροή περίπου ένα μήνα μετά από το συμβάν, και συμφώνησε μαζί με τον Sullivan να πληρωθούν 100.000 δολ. στους crackers για να διαγραφούν τα δεδομένα αλλά και για να καλυφθεί το συμβάν.

Η κάλυψη έγινε με την “βάφτιση” της πληρωμής των 100.000 δολ. σε βραβείο διαγωνισμού εύρεσης bugs και κενών ασφαλείας στα συστήματα της Uber!

Η Uber το 2016 είχε δεχτεί μεγάλο πρόστιμο από τις αρχές της Ν. Υόρκης για μια διαρροή δεδομένων του 2014 ενώ ήδη έχουν αναλάβει την υπόθεση οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Το νέο αυτό συμβάν θα προστεθεί στα υπόλοιπα προβλήματα της Uber με το λογισμικό παρακολούθησης οδηγών και εργαζομένων σε δημόσιες αρχές, Greyball, τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και την αγωγή της Google για τη κλοπή εταιρικών δεδομένων για τα αυτόνομα οχήματα στη περίπτωση του Antony Lewandowski.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις