Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GloVo.Con: Εθελοντικές δράσεις από και για τους συμμετέχοντες

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ξεκινά το δεύτερο GloVo.Con, το συνέδριο εκπαίδευσης στον εθελοντισμό και η διοργάνωση έχει προγραμματίσει 4 συνολικά εθελοντικές δράσεις για την τρίτη ημέρα του συνεδρίου (Κυριακή 19/10).

Χαρακτηριστικά, δύο από αυτές είναι:

Renovation
Η δράση και αφορά την ανάπλαση ενός χώρου στους Αμπελόκηπους, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και περιλαμβάνει μια παιδική χαρά και ένα skate park. Η δράση περιλαμβάνει αρχικά καθαρισμό του χώρου από σκουπίδια και έπειτα τοποθέτηση δέντρων και βάψιμο της παιδικής χαράς. Partner για τη συγκεκριμένη δράση είναι το ΣυνΑθηνά. Τη δράση θα στηρίξουν από την πλευρά του 7ου διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων στο οποίο υπάγεται ο χώρος η υπηρεσία καθαριότητας και η διεύθυνση πρασίνου.

S.O.S (Save Our Souls)
Η δράση ονομάζεται έτσι διότι έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεσή μας, με το πόσο ευαισθητοποιημένοι είμαστε και με το πόσο θα έπρεπε να είμαστε.

Αναλυτικά η δράση περιλαμβάνει:
νοηματική, που με τη βοήθεια της Μ.Κ.Ο. ΔΡΩ οι συμμετέχοντες θα μεταφράσουν ένα τραγούδι στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα πρωτότυπο video clip. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι εθελοντές και να προσπαθήσουν να μιλήσουν με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη ψυχή τους.
πρώτες βοήθειες: ένα σεμινάριο που θα έχει σκοπό να μάθει στους νέους συμμετέχοντες, όχι μόνο το πώς να αντιδράσουν σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά και πώς να την αντιμετωπίσουν.Σε αυτό θα βοηθήσει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Το Σωματείο ιδρύθηκε το 2004 από αποφοίτους των πρώτων ομάδων που εκπαιδεύθηκαν στο πρόγραμμα “Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”.
συλλογή τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων, παιχνιδιών και βιβλίων. Η συλλογή θα γίνει στο χώρο του GloVo.con και τις τρεις ημέρες. Σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, τα φάρμακα και μερικά από τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στους ασθενείς του Μ.Κ.Ι.Ε. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να προσφερθεί κάτι που εμείς το θεωρούμε δεδομένο σε κάποιον που όχι απλά θα το θεωρήσει χρήσιμο αλλά και αναγκαίο.

Στόχος αυτής της δράσης, πέρα από την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων ,είναι να αντιληφθούν το νόημα του εθελοντισμού. Το να προσφέρουν δηλαδή στους συνανθρώπους μας, που μας έχουν ανάγκη, με ανιδιοτέλεια. Αυτό θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν το πόσο ευαισθητοποιημένοι ή μη ευαισθητοποιημένοι είμαστε.

Οι δράσεις θα γίνουν παράλληλα τις ώρες 11.30-16.30.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις