Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξάνονται τα χρήματα του προγράμματος ΕΣΠΑ “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”

Αυξάνονται τα χρήματα για τη Δράση “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα” του ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” του ΕΣΠΑ 2014-2020, κατά 44 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με άρθρο του fortune greece το πρόγραμμα του 2016 με αρχικό προϋπολογισμό 72 εκατ. ευρώ έφτασε μαζί με τη νέα αύξηση και την υπερ-δέσμευση 20% τα 173 εκατ. ευρώ. και θα ωφεληθούν επιπλέον 1.073 επιχειρήσεις, με το σύνολο να φτάνει τος 2.599.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται άνεργοι και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή και συνεργασίες/ενώσεις αυτών, προκειμένου να ιδρύσουν νέα επιχείρηση.
Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 15.000 έως 60.000 ευρώ για διάστημα μέχρι 24 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο διάστημα από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής του επιχειρηματικού σχεδίου έως και την καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών ένταξης η οποία ήταν η 7η Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε εδώ και εδώ.

Ενίσχυση των Startups και των ΜμΕ προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ανέφερε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ειδικά η «ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες έχουν προστιθέμενη αξία, έχουν οικονομικό και παραγωγικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία, επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό. Μεγάλο μέρος των κονδυλίων και από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν και από αυτά που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Και συνέχισε: «… Η ελληνική οικονομία θα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής, πιο εξαγωγική. Αυτό ήταν και ένα από τα μεγάλα προβλήματα της προ κρίσης περιόδου. Εκεί δίνεται ιδιαίτερο βάρος και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα προγράμματα και από το ΕΣΠΑ και πριμοδότηση σε αντίστοιχες επιχειρήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων ως προς τις εξαγωγές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις