Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαβάστε πότε έρχονται, πόσο κάνουν και πού θα βρείτε τα νέα προϊόντα της Apple

Τέσσερα νέα προϊόντα της Apple θα κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου. Πρόκειται για τα νέα iPhone 6 και 6 Plus, καθώς και τα νέα tablets iPad Αir 2 και iPad Mini 3.

iPhone 6 – 6 Plus
Το νέο iPhone είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε δυο διαφορετικές εκδόσεις, που εντυπωσιάζουν σε οθόνη, επιδόσεις και φυσικά apps.

Η αγαπημένη συσκευή εκατομμυρίων χρηστών, έχει δεχθεί δεκάδες αλλαγές που ξεκινούν από το design και φτάνουν βαθιά στο λογισμικό. Οι δυο διαφορετικές διαστάσεις της οθόνης Retina των iPhone 6 (4,7 ίντσες με ανάλυση 1344×750 pixels) και iPhone 6 Plus (5,5 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 pixels), καλύπτουν κάθε απαίτηση.

iPad Αir 2
Η έκτη γενιά του iPad, νέο iPad Air 2, ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προκατόχου του. Είναι κατά 18% πιο λεπτό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με το πάχος του να φτάνει στα 6,1 χιλιοστά. H οθόνη του κρατάει τη διάσταση των 9,7 ιντσών σε διαγώνιο, με τεχνολογία Retina και ανάλυση 2048×1536 και διαθέτει νέα αντιανακλαστική επικάλυψη.

iPad_Air2_x702x336

iPad Mini 3
Πρόκειται για το μικρότερο νέο μοντέλο tablet, το οποίο διατηρεί τις διαστάσεις και τα περισσότερα χαρακτηριστικά του προκατόχου του, και διαθέτει οθόνη 7.9″ τεχνολογίας Retina με ανάλυση 2048×1536, 5MP iSight κάμερα με δυνατότητα λήψης Full HD video, Facetime HD κάμερα στο μπροστινό μέρος, Touch ID με υποστήριξη Apple Pay και βάρος 331 γραμμάρια.

Πόσο κοστίζουν, πού θα τα βρείτε
Οι τιμές που ανακοίνωσε η Apple για να νέα iPhone είναι, για το iPhone 6, 740 ευρώ για την έκδοση των 16GB, 860 ευρώ για την έκδοση των 64GB και 980 ευρώ για την έκδοση των 128GB.

Σε ότι αφορά στο iPhone 6 plus, η έκδοση των 16GB αναμένεται να κοστίζει περίπου 840 ευρώ, ενώ η έκδοση των 128GB θα πλησιάζει τα 1100 ευρώ.

Πάνω κάτω, αυτές περίπου θα είναι και οι τιμές που θα ισχύσουν στην Ελλάδα, ωστόσο ενδέχεται να διαφέρουν σε ένα βαθμό ανάλογα με το εάν ο υποψήφιος αγοραστής θα επιλέξει την αγορά ως σκέτη συσκευή, ή σε συνδυασμό με κάποιο συμβόλαιο.

Ήδη οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δίνουν τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες των εμπορικών τους δικτύων. Ο όμιλος ΟΤΕ παρέχει τη δυνατότητα αυτή τόσο μέσα από το κεντρικό του site και το δίκτυο καταστημάτων “Γερμανός”.

Η Vodafone δίνει επίσης τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από την ιστοσελίδα της.

Το ίδιο κάνει και η Wind, μέσα από την ιστοσελίδα.

Σε ότι αφορά στα iPad Αir 2 και iPad Mini 3, μόνον ο όμιλος ΟΤΕ έχει ενημερώσει με επίσημη ανακοίνωσή του ότι και τα 2 νέα iPad θα είναι διαθέσιμα μέσα από το δίκτυο καταστημάτων του, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει τιμές. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι διαθέσιμα από τα δίκτυα και των τριών παρόχων, τουλάχιστον οι εκδόσεις που υποστηρίζουν σύνδεση με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Αντίστοιχα, ορισμένες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας αναμένεται επίσης να φέρουν τουλάχιστον τα νέα iPhone, καθώς ήδη το ΠΛΑΙΣΙΟ και ο Κωτσόβολος δίνουν ήδη επίσης τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι τιμές που έχει ανακοινώσει η Apple για το iPad Αir 2 με υποστήριξη WiFi είναιαπό 499 έως 699 δολάρια, ανάλογα με την ενσωματωμένη μνήμη, και για το iPad Αir 2 με υποστήριξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας από 629 έως 829 δολάρια, ανάλογα επίσης με την ενσωματωμένη μνήμη.

Τέλος, σε ότι αφορά στο iPad Mini 3, οι τιμές που ανακοίνωσε η Apple κυμαίνονται μεταξύ 399 και 599 δολάρια για την έκδοση με υποστήριξη WiFi, ανάλογα με την ενσωματωμένη μνήμη, και από 529 έως 729 δολάρια, για την έκδοση με υποστήριξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις