Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του 10ου πανεπιστημιακού διαγωνισμού Ennovation 2017

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 διοργανώθηκε ο τελικός του 10ου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2017 στο Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που υποστηρίζεται από 18 Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά όπου ο διαγωνισμός σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών από ερευνητικές ομάδες, ενώ συνολικά συμμετείχαν 100 ομάδες από 41 Πανεπιστήμια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 8 μηνών οργανώθηκαν ειδικές εκδηλώσεις, workshops και mentoring sessions σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Χανιά) για να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στους πρώτους υποστηρικτές του διαγωνισμού Ennovation, το 2007, τον κ. Στάθη Χαϊκάλη της Communication Effect και τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της TurkCell.

Μετά από τρεις γύρους αξιολογήσεων, οι 15 ομάδες, 8 από το Entrepreneurship Stream και 7 ομάδες από το Research Stream, που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε 15μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών.
Μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των δύο νέων funds του Innovation Window του Equifund, Uni.Fund και Metavallon.

Πέντε από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Δύο βραβεία δόθηκαν σε ομάδες στο Entrepreneurship Stream, δύο σε ομάδες στο Research Stream και ένα βραβείο σε ομάδα σε πρώιμο στάδιο, ώστε να συνεχίσει ο διαγωνισμός να δίνει το έναυσμα σε νέες ομάδες και φοιτητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

1ο Βραβείο – Entrepreneurship Stream – Xoρηγός Eurobank, 4.000€, Loceye (κεντρική φωτογραφία): Η πρώτη εφαρμογή για eyetracking αναλύσεις με χρήση της webcamera του υπολογιστή. Η ομάδα των φοιτητών είχε ξεχωρίσει στο Hackathon της Cosmote

2ο Βραβείο – Entrepreneurship Stream – Χορηγός Athens International Airport, 2.500€, Cleopatra’s Sponges: Αποδοτική και αποδεδειγμένη καλλιέργεια ελληνικών σπόγγων, υψηλής ποιότητας,  με στόχο την αναγέννηση της συγκεκριμένης αγοράς. Η ομάδα προέρχεται από το Egg.

1ο Βραβείο – Research Stream – Xoρηγός Beiersdorf, 3.000€, ShopMind: Προηγμένη λύση επιχειρηματικής αναλυτικής για αναγνώριση αγοραστικών αποστολών στο λιανεμπόριο.

2ο Βραβείο – Research Stream – Xoρηγός Peoplecert, 1.000€, Cyclopt: Software-as-a-service υπηρεσία ελέγχου της ποιότητας λογισμικού μέσω συνεχούς παρακολούθησης του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού.

Βραβείο Ομάδας σε Πρώιμο Στάδιο – Χορηγός: ΑCEin, 1000€, Fably: Καινοτόμος πλατφόρμα δημιουργίας ιστοριών, που στοχεύει να κάνει τον κόσμο να δημιουργεί περισσότερες ιστορίες και να διαβάζει περισσότερο, ποιοτικό περιεχόμενο.

Πέρα από τα χρηματικά βραβεία, ειδικός έπαινος διάκρισης δόθηκε στην ομάδα του Entrepreneurship Stream, Learning out of the Box και στην ομάδα του Research Stream CubesCoding για την εξαιρετική πορεία που έχουν διαγράψει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, στις ομάδες Loceye και Cyclopt δόθηκε το βραβείο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει πρόκριση στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα tablet ενώ οι ομάδες Loceye, CubesCoding, Learning out of the Box, Cyclopt, Cleopatra’s Sponges και ShopMind θα λάβουν το πρόγραμμα Microsoft BizSpark, το οποίο παρέχει πολλαπλά οφέλη στους νέους επιχειρηματίες παρέχοντας πρόσβαση σε λογισμικά για developers αλλά και άδειες για τη δημιουργία προϊόντων.
Το ΠΜΣ στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του ΟΠΑ και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του ΔΠΕ προσφέρουν ως βραβείο έως δύο (2) υποτροφίες απαλλαγής του 50% των διδάκτρων σε finalists του διαγωνισμού που θα υποβάλλουν αίτηση φοίτησης στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις