Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Startup αυτοματοποιημένων επενδύσεων Wealthfront σηκώνει 75 εκατ. δολ.!

Η αμερικανική Wealthfront είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων μέσω αυτοματοποιημένων και εξατομικευμένων συμβούλων – robo-advisors, έκλεισε έναν μεγάλο επενδυτικό γύρο ύψους 75 εκατ. δολ. και ετοιμάζεται να προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς!

Μεγάλα και γνωστά funds συμμετείχαν στη χρηματοδότηση: Benchmark Capital, Greylock Partners, Index Ventures, Ribbit Capital, Spark Capital με την Tiger Global Management να ηγείται.

Η Wealthfront έχει 215.000 λογαριασμούς και διαχειρίζεται 9,5 δισ. δολ. και ενώ οι αρκετοί ανταγωνιστές ξεκίνησαν σαν αμιγώς ψηφιακές υπηρεσίες και πρόσθεσαν και “ανθρώπινη επαφή”, η Wealthfront επιμένει ψηφιακά μια και όπως αναφέρει ο CEO της, “οι πελάτες μας μας πληρώνουν για να μη μιλάνε μαζί μας και αυτό θα συνεχίσουμε να  κάνουμε…“.

Ο συνδυασμός της Τεχνητής Νοημοσύνης με το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας έχει κάνει την Wealthfront ένα δυνατό παίκτη στον χώρο του επενδυτικού FinTech με τους πελάτες της να είναι κυρίως από την ομάδα των Millennials.

Οι αυτοματοποιημένες επενδύσεις είναι μια εξαιρετικά δημοφιλή και ανοδική κατηγορία του FinTech με πολλούς παίκτες ειδικά στις Η.Π.Α.: Betterment (η οποία καταλαμβάνει τη πρώτη θέση), Sofi, Stash, Marcus από την Goldman Sachs, μεταξύ άλλων οι οποίοι θα φέρουν έσοδα 25 δισ. δολ. μέχρι το 2022, έναντι 1,7 δισ. το 2017.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί οι νέες υπηρεσίες που θα έρθουν και λόγω της νέας χρηματοδότησης, πέρα από την φυσική εξέλιξη των τραπεζικών λογαριασμών θα προσφερθούν και άλλες υπηρεσίες διαχείρισης προσωπικών οικονομικών όπως για παράδειγμα αποταμιευτικές συμβουλές και, μικρά δάνεια κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις