Πως το Bitcoin θα γίνει το παγκόσμιο “υπερνόμισμα” και πως θα βγάλoυμε εκατομμύρια από αυτό

Ενδεχομένως το όνομα Wences Casares (αριστερά στη κεντρική φωτογραφία) να μη σας λέει πολλά αλλά είναι ένας οραματιστής επιχειρηματίας και μεγάλος ευαγγελιστής του Bitcoin στη Σίλικον Βάλει. Έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στον CEO του PayPal, Dan Schulman, (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία) περιγράφοντας πως μπορεί να αλλάξει ο κόσμος από το Bitcoin και να εκδημοκρατίσει το χρηματοοικονομικό σύστημα.

O Cesares έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, με τα παιδικά του βιώματα να είναι καθοριστικά για την ασχολία του με το Bitcoin, Στη επιχειρηματική πορεία τους εχει ιδρύσει έναν ISP, μια εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, μια τράπεζα και τώρα τρέχει την Xapo ένα από μεγαλύτερα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, το οποίο συνδέεται με μια κάρτα συναλλαγών για πληρωμές στα καταστήματα. Επίσης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του PayPal.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η οικογένειά του έχασε τα πάντα τρεις φορές κατά την διάρκεια των έντονων οικονομικών κρίσεων και χρεοκοπιών της Αργεντινής, και αυτό είναι ο βασικός λόγος, που από το 2009 που εμφανίστηκε το Bitcoin, το θεωρεί και το προωθεί σαν ένα παγκόσμιο εναλλακτικό μέσο αξίας, το οποίο θα αντικαταστήσει τα νομίσματα και τον έλεγχο πάνω σε αυτά από κράτη και κεντρικές τράπεζες.

Οραματίζεται ένα κόσμο στο οποίο δεν θα υπάρχουν νομίσματα παρά μόνο το Bitcoin με κάθε χώρα να έχει τα δικά της κανονικά ή ψηφιακά νομίσματα – και αντίστοιχη αξία – ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες και επιδόσεις της οικονομίας της χώρας, χωρίς κανέναν κεντρικό – πολιτικό έλεγχο των χρημάτων!

Επίσης θεωρεί ότι το Blockchain είναι μια εξαιρετικά καινοτομική τεχνολογία, η οποία αφαιρεί την ανάγκη οποιασδήποτε πιστοποίησης από μικρούς ή μεγάλους μεσάζοντες (επαγγελματίες, εταιρείες, τράπεζες, κρατικές υπηρεσίες κλπ.), μια και λειτουργεί απρόσκοπτα από το 2009 και δεν έχει παραχαραχτεί και πρακτικά αυτό είναι αδύνατο να γίνει. Αλλά όπως ανέφερε έχει φτιαχτεί για να υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin, και το παρομοίασε με το TCP/IP, που πάνω του τρέχει το Internet και το Web και δεν πιστεύει ότι κλειστά συστήματα Blockchain έχουν να δώσουν κάτι.
Στα δημόσια Blockchain, όπως αυτό του Bitcoin και του Ethereum, όσο περισσότεροι συμμετέχουν (μέσω mining) σε ένα – καθολικό δίκτυο, και πιστοποιούν τις συναλλαγές, τόσο πιο ασφαλές και “απόρθητο” γίνεται. Βέβαια αν και υποστηρίζει την ανάγκη για ένα δημόσιο – καθολικό δίκτυο Blockchain, η Xapo υποστήριξε το πρόσφατο τεχνολογικό σχίσμα του Bitcoin.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα τεχνολογικά σχίσματα, και νέα κρυπτονομίσματα, γίνονται για να βελτιωθεί η απόδοση του δικτύου Blockchain έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηρίζει εκατομμύρια και δισεκατομμύρια συναλλαγές το λεπτό στο μέλλον.

Θεωρεί το Bitcoin σαν ένα τεράστιο πείραμα το οποίο σύμφωνα με την εκτίμησή του έχει 20% – 30% πιθανότητα να επιτύχει και 50% πιθανότητες να αποτύχει και αναφέρεται στα VCs ότι ψάχνουν για τα λεγόμενα “killer applications”, τόσο στο blockchain και το Bitcoin όσο και στις ψηφιακές πληρωμές. Προβλέπει ότι ακόμα και τίποτα από αυτά δεν συμβεί, το Bitcoin μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο και να αλλάξει τα πάντα.
Μπορεί να γίνει το πρότυπο αξίας για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο, ένα παγκόσμιο απολιτικό πρότυπο το οποίο θα βασίζεται σε ένα επίσης απολιτικό σύστημα πιστοποίησης και εκκαθάρισης συναλλαγών για πρώτη φορά στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας στον πλήρη εκδημοκρατισμό του χρήματος.

Η επενδυτική συμβουλή για το Bitcoin

Τέλος, ο Cesares είναι από αυτούς που προβλέπουν ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. δολ. οπότε συνιστά σε όλους τους νέους επενδυτές να επενδύσουν το 1% των διαθέσιμων χρημάτων τους αγοράζοντας Bitcoin και να το ξεχάσουν για πολλά χρόνια. Με αυτό το τρόπο έχει κανείς 20-30% πιθανότητα να γίνει εκατομμυριούχος!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις