Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bayer αναζητεί Startups τεχνολογίας για Acceleration στο Βερολίνο

Τα δύο διεθνή προγράμματα τεχνολογίας και καινοτομίας που απευθύνονται και σε Έλληνες επιστήμονες – τεχνολόγους, επιχειρηματίες και φυσικά Startups παρουσίασε η Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Bayer Hellas, Σόνια Μουσαβερέ στο πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής.

διαγωνισμός ρομποτικής Grants4Tech και η πρωτοβουλία καινοτομίας Grants4Apps αποτελούν δύο ειδικά προγράμματα του γερμανικού κολοσσού τα οποία επιστρατεύουν την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία της βιοεπιστήμης.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά, η Bayer επιζητεί την εξειδίκευση στην τεχνολογία, ώστε να ενισχύσει και να εξελίξει την παραγωγική διαδικασία, αλλά και την ορθή χρήση των προϊόντων της, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Η Bayer έχει ισχυρό ιστορικό και εμπειρία σε συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία. Για παράδειγμα, μαζί με τη Bosch ανέπτυξε νέες ψηφιακές λύσεις «Smart Spraying». Η συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της έρευνας βοήθησε στο να γίνουν οι καλλιέργειες ψηφιακές.

Στις δηλώσεις της η Σ. Μουσαρεβέ, ανέφερε πως ο διαγωνισμός ρομποτικής Grants4Tech στοχεύει να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ της βιομηχανίας της βιοεπιστήμης και της ακαδημαϊκής έρευνας στον τομέα της ρομποτικής και τους υποστηρικτές της. Στόχος της Bayer είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης νέας κατηγορίας εφαρμογών βασισμένη στη σύγχρονη ρομποτική.

Grants4Apps: Πρόγραμμα υποστήριξης HealthTech Startups από την Bayer

Παράλληλα, το Grants4Apps αποτελεί μια ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας, που ξεκίνησε το 2013 ως πρόγραμμα crowdsourcing. Το πρόγραμμα αυτό́ παρέχει οικονομική στήριξη σε προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις για έργα σχετικά́ με λογισμικό, hardware και τεχνολογία, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και των θεραπευτικών διαδικασιών. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει συμμετάσχει και η δικής μας reportbrain.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του Grants4Apps Αccelerator η Bayer προσφέρει χώρο ιδιωτικών γραφείων για 5 Startups ενεργές στη ψηφιακή υγεία, στα κεντρικά γραφεία του Τομέα Φαρμάκων στο Βερολίνο. Κάθε επιλεγμένη Startup λαμβάνει έως και 50.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση και μπορεί να παραμείνει στους χώρους του accelerator για περίπου 100 ημέρες.

H Σόνια Μουσαβερέ ανέφερε κλείνοντας την ομιλία της:  «Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, επιδιώκουμε συνεργασίες με αυτές τις εταιρίες που κατέχουν την καινοτομία στην τεχνολογία. Έτσι, η Bayer διευρύνει τη προσέγγιση της στην ανοικτή καινοτομία με μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως τα Grants4Tech και Grants4Apps. Με αυτά τα πρωτοπόρα προγράμματα η Bayer βάζει την τεχνολογία και καινοτομία στην υπηρεσία της βιοεπιστήμης»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις