Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Inagros κέρδισε τον διαγωνισμό PRAKSIS BCC Business Awards

Πραγματοποιήθηκε προχθές ο διαγωνισμός  «PRAKSIS BCC Business Awards – Powered by the Citi Foundation», στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εκδήλωσης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα από την ΜΚΟ PRAKSIS.

Οι ομάδες που στηρίχθηκαν το πρόγραμμα PRAKSIS Business Coaching Center με την χρηματοδότηση του Citi Foundation, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή.

Η πρωτοβουλία “Pathways to Progress” του Citi Foundation, μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκε και το BCC της PRAKSIS για το διάστημα Ιούνιος 2016-Ιανουάριος 2018, αφορά σε  ένα τριετές πρόγραμμα επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικής προσφοράς 10.000 εργαζομένων της Citi, με στόχο να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση 500.000 νέων σε όλον τον κόσμο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

Την πρώτη θέση του διαγωνισμού και το βραβείο των 2.000 ευρώ κατέκτησε η inagros, την επιχειρηματική ιδέα που ανέπτυξαν μία ομάδα φοιτητών του Ε.Μ.Π. και της Γεωπονικής Σχολής.
Η Inagros έχει δημιουργήσει ένα τεχνολογικό εργαλείο που συνδέει αποδοτικά τον γεωπόνο με τον αγρότη και φέρνει την τεχνολογία στα μέτρα τους. Σκοπός είναι η γεωργία ακριβείας, η αύξηση της παραγωγής, η μείωση του κόστους και η βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργειών.

inagros: O ψηφιακός σύμμαχος των αγροτών για βελτιωμένη παραγωγή

Οι υπόλοιπες επιχειρηματικές ιδέες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήταν οι:

Enerfil: Εξειδίκευση στη εξοικονόμηση ενέργειας με βραβευμένες ευρεσιτεχνίες κυρίως για το ηλιακό καλοριφέρ ΔΙΓΕΝΗΣ που επιτυγχάνει 100% εξοικονόμηση ενέργειας.

GreenCarbo: Το σκούρο Θεσσαλικό μέλι προωθείται ως ο πιο αρχέγονος και φυσικός υδατάνθρακας που απογειώνει την ενέργεια και ευεξία των αθλητών. Καινοτόμος προσέγγιση marketing σε ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν: το μέλι.

Laigo
: H πρώτη ηλεκτρονική λαϊκή αγορά. Η καινοτόμος πλατφόρμα που φέρνει τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή τής γειτονιάς, στο οικογενειακό τραπέζι.

URent: Η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα για ενοικίαση αυτοκινήτων απευθείας μεταξύ ιδιωτών.

Ο πρόεδρος της PRAKSIS κ. Αλέξης Μαργαλιάς δήλωσε:
«Στόχος της PRAKSIS είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Υλοποιούμε προγράμματα που προωθούν την αυτονομία και την επανένταξη συνανθρώπων μας, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου. Έχουμε διαπιστώσει εξαιρετικά ελπιδοφόρα αποτελέσματα στα 3 χρόνια λειτουργίας του Business Coaching Center, που αποδεικνύουν ότι εάν υπάρχει αλληλεγγύη και υποστηρικτικό πλαίσιο, μπορεί ο καθένας να κάνει το όνειρό του πράξη, να αυτονομηθεί, να επανενταχθεί σε μία εργασιακή κανονικότητα, να χτίσει ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό του, την οικογένειά του, τον περίγυρο και την τοπική κοινωνία”.

Ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος & Κύπρου, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και δήλωσε: “Ελπίζω η συνολική εμπειρία που αποκομίσατε από το πρόγραμμα να αποδειχθεί πολύτιμος συνεργάτης στη νέα επιχειρηματική σας πορεία. Αυτό άλλωστε προσδοκούμε και εμείς στη Citi. Βασιζόμενοι στην παγκόσμια εμπειρία μας, πιστεύουμε ότι προσφέροντας ευκαιρίες μάθησης και εκπαίδευσης βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, και ειδικότερα τους νέους, να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να προοδεύσουν. Μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi και με την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών μας, συνεργαζόμαστε με έγκριτους οργανισμούς, όπως κάναμε και στη χώρα μας με την PRAKSIS, προσπαθώντας να διευκολύνουμε την οικοδόμηση μίας επιχειρηματικής νοοτροπίας διευκολύνοντας τη συμμετοχή των μη προνομιούχων στην οικονομική ανάπτυξη”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις